Πολλά δεδομένα σχετικά με την μετανάστευση στη Γερμανία παραμένουν κρυφά, αλλά μερικές φορές συγκεκριμένες ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με αριθμούς από τη Βόρεια Γερμανία, 34 πρόσφυγες έφεραν 130 επιπλέον άτομα στην χώρα ως μέλη της οικογένειας τους, στο πλαίσιο των “οικογενειακών επανενώσεων”. Έτσι σε δεύτερο στάδιο τετραπλασιάζεται ο αριθμός των μεταναστών.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, οι νεοεισερχόμενοι πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα για την μεταφορά τους. Αλλά μόλις βρίσκονται στη Γερμανία, το κράτος (ο φορολογούμενος) θα πληρώσει τα έξοδα.

Σε άλλη περιοχή συνέβη κάτι παρόμοιο. Σε μια περίπτωση από την επαρχία Pinneberg, ένας Σύριος έφτασε στη Γερμανία με τα τέσσερα παιδιά του και την πρώτη του γυναίκα.

Μόλις πήρε το άσυλο, έφερε τέσσερα ακόμη παιδιά και τώρα έλαβε άδεια να φέρει και τη δεύτερη σύζυγό του. Έλαβε άδεια για οικογενειακή επανένωση επειδή «τα παιδιά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη μητέρα τους σε μια ξένη χώρα».

Σύμφωνα με πηγές, αυτή είναι ήδη η δεύτερη περίπτωση πολυγαμίας μεταξύ Συρίων προσφύγων στην περιοχή Pinneberg. Στη Συρία, ένας άνδρας μπορεί να παντρευτεί έως και τέσσερις γυναίκες.

Καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται να γίνει στην χώρα μας. Για κάθε έναν από αυτούς που μπαίνει τώρα, για κάθε έναν από αυτούς στους οποίους δίνουμε άσυλο, θα αναγκαστούμε με αυτούς τους νόμους για την “οικογενειακή επανένωση” να φέρουμε τέσσερεις και παραπάνω φορές τους “συγγενείς” τους, είτε αυτούς που έχουν ήδη, είτε αυτούς που θα κάνουν μέσω γάμων, είτε αυτούς που απλά θα πούν ψέμματα ότι είναι.