Αρχική Κόσμος Ευρώπη Ματέο Σαλβίνι: Για τους πνιγμένους μετανάστες ευθύνονται αυτοί που τους “καλωσορίζουν” στην...

Ματέο Σαλβίνι: Για τους πνιγμένους μετανάστες ευθύνονται αυτοί που τους “καλωσορίζουν” στην Ευρώπη!

0
299
Τον τερματισμό κάθε χρηματικής βοήθειας προς την Τουρκία από την ΕΕ και την Ιταλία ζήτησε χθες ο Ματέο Σαλβίνι.
Τον τερματισμό κάθε χρηματικής βοήθειας προς την Τουρκία από την ΕΕ και την Ιταλία ζήτησε χθες ο Ματέο Σαλβίνι.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini απέδωσε τους πρόσφατους θανάτους των μεταναστών στη Μεσόγειο Θάλασσα στην πολιτική “ανοιχτών λιμανιών” της αριστερής κυβέρνησης.

Ο κ. Σαλβίνι δήλωσε ότι η πολιτική ανοιχτών λιμένων την οποία εφαρμόζει ο συναπισμός Δημοκρατικού Κόμματος και του κόμματος των πέντε αστέρων φταίει για τους νεκρούς που ξανάγεμίζουν την κεντρική Μεσόγειο τις τελευταίας ημέρες.

“Αυτοί οι θάνατοι είναι τα αποτελέσματα των “καλοθελητών”, των ” υπάρχει χώρος για όλους “, των ανοιχτών λιμανιών, του ανανεωμένου ενθουσιασμού για τους εμπόρους λευκής σαρκός”, ανέφερε ο Σαλβίνι σε σχόλια του.

“Ο αριθμός των αφίξεων έχει τριπλασιαστεί. Εκείνοι που επέτρεψαν να ανοίξουν εκ νέου τα λιμάνια, θρηνούν αυτούς τους νεκρούς; “πρόσθεσε ο ηγέτης της Λέγκα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένα σκάφος που ναυάγησε κοντά στη νήσο Λαμπεντούσα περιείχε περίπου 50 μετανάστες, 20 από τους οποίους αναφέρθηκαν ότι εξακολουθούν να λείπουν από τη Δευτέρα το απόγευμα και 22 διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή.

Το ναυάγιο πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και λόγω της ξαφνικής μετατόπισης των μεταναστών από το πλοίο. Οκτώ παιδιά είναι επίσης μεταξύ των 20 περίπου μεταναστών που αγνοούνται.

Από την άλλη στην Ιταλία, ο εισαγγελέας του Αγκριτζέντο έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό σχετικά με ενδεχόμενες κατηγορίες αμέλειας ανθρωποκτονίας.

Αφού είπε στον ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte ότι η Ιταλία “δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι”, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι οι έμποροι λευκής σαρκός «γιορτάζουν» και κάλεσε την κυβέρνηση να «κατανοήσει την καταστροφή τριπλασιάσματος των αφίξεων».

Και δεν μπορεί κάποιος να πει ότι έχει άδικο, αφού όσο ο Σαλβίνι συμμετείχε στην κυβέρνηση και εφήρμοζε την πολιτική των κλειστών λιμανιών, η “κίνηση” είχε μειωθεί πάνω από 90%.
Και μαζί με την μείωση αυτή είχε μειωθεί και ο αριθμός των νεκρών από πνιγμό, αφού τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, μόνον 260 λαθρομετανάστες “αγνοούνταν”, ο μικρότερος αριθμός εδώ και πολλά χρόνια!