Ενθαρρύνετε εγκληματικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Βάζετε τη δική σας αίσθηση της αρετής πάνω από τη ζωή, την ευημερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Δεν είναι εύκολο να γράφεις για νεκρά παιδιά. Καθόλου εύκολο. Μερικές φορές όμως είναι αναγκαίο. Σαν και τώρα. Για μια ακόμη φορά, με το που αυξήθηκαν οι ροές μεταναστών προς την χώρα, είχαμε και το ναυάγιο που είχε ως αποτέλεσμα νεκρά παιδιά. Τόσο καιρό, που οι ροές ήταν χαμηλότερες, νεκρούς δεν είχαμε. Τώρα έχουμε ξανά.

Στην γειτονική μας Ιταλία, όσο καιρό ο Σαλβίνι είχε κλειστά τα λιμάνια της χώρας, οι νεκροί είχαν μειωθεί. Διότι δεν ξεκινούσαν οι βάρκες για να διασχίσουν την Μεσόγειο.
Τώρα που ο Ερντογάν, θέλοντας να εκβιάσει την ΕΕ και την χώρα μας άρχισε να προωθεί μετανάστες μαζικά ξανά, οι θάλασσες θα αρχίζουν να ξεβράζουν πτώματα.

Και εκτός εάν συνέβη κάτι το οποίο ακόμη δεν έχουμε μάθει, κάποιοι με το που βλέπουν ελληνικό σκάφος, με το που γνωρίζουν ότι είναι στα ελληνικά ύδατα, βουλιάζουν τις βάρκες τους για να μην τους γυρίσουν πίσω. Και αυτόν τον άνθρωπο που βούλιαξε την βάρκα, στην οποία επέβαιναν και παιδιά, αύριο θα τον λογαριάζουμε για “συμπολίτη” μας.

Αλλά και γύρω από αυτόν, ένα σωρό άλλοι άνθρωποι θα πάρουν το κατιτίς τους. Αυτοί που τους φόρτωσαν στην βάρκα, παιρνοντάς τους κάποιες εκατοντάδες ή και χιλιάδες δολλάρια. Αυτοί που θα τους υποδεχόντουσαν στην απ’ εδώ πλευρά, μετά από συνεννόηση. Και θα πληρωνόντουσαν με το “κεφάλι”, από τους διαφόρους χρηματοδότες τους. Και μετά λεφτά θα έπαιρναν και αυτοί που τους “διαχειριζόντουσαν”. Όλοι αυτοί οι οποίοι θα τους έβαζαν και πάλι με το “κεφάλι” σε κάποιο κτήριο, κατηλειμμένο ή ενοικιασμένο, αυτοί που θα έπαιρναν λεφτά για να “κατηχούν” τα παιδιά τους σε παράνομες δομές. Η αλυσίδα είναι μεγάλη. Πρόκειται περί βιομηχανίας.

Αυτή η βιομηχανία, στο συνολό της είναι υπεύθυνη για τους θανάτους αυτών των παιδιών.
Όπως ακριβώς το είπε ο Ντόναλντ Τράμπ στην Γ.Σ. του ΟΗΕ:«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για εκείνους τους ακτιβιστές των ανοικτών συνόρων που κρύβονται πίσω από τη ρητορική της κοινωνικής δικαιοσύνης: οι πολιτικές σας δεν είναι δίκαιες. Οι πολιτικές σας είναι σκληρές και κακόβουλες». «Ενθαρρύνετε εγκληματικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Βάζετε τη δική σας αίσθηση της αρετής πάνω από τη ζωή, την ευημερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Όχι αγαπητέ αναγνώστη, δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς, που υπερασπιζόμαστε τα σύνορα και την εθνική κυριαρχία. Είναι αυτοί! Αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν την μετανάστευση, αυτοί που τους βάζουν στις βάρκες, αυτοί που ζούν από αυτό και αυτοί που θέλουν να κάνουν επίδειξη ηθικής αρετής βάζοντας γονείς να ρισκάρουν τα παιδιά τους. Και καλά θα κάνουμε να το θυμόμαστε αυτό, κάθε φορά που θα ακούμε από εδώ και πέρα τις υποκριτικές τους φωνές!