Έχουμε εδώ και καιρό σημειώσει την αδύναμη στάση της νέας κυβέρνησης της χώρας στο μεταναστευτικό,η ο οποία μοιάζει πολύ με συνέχεια των συριζαϊκών αντιλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Και πλέον ήλθαν και τα στατιστικά στοιχεία που το αποδεικνύουν, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Frontex (που μάλλον υποβαθμίζουν κιόλας το πρόβλημα), τον Αύγουστο, ο αριθμός των ανιχνεύσεων των παράνομων συνοριακών διαβάσεων στα κυριότερα μεταναστευτικά δρομολόγια της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 9% από τον προηγούμενο μήνα, σε περίπου 12.900 λόγω των υψηλότερων αφίξεων στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Αναλυτικά, κατά τον Αύγουστο του 2019, περίπου 9.300 ανιχνεύσεις παρατηρήθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο και αντιστοιχούσαν σχεδόν στα τρία τέταρτα του συνολικού αριθμού των παράνομων μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη.

Αυτός ο αριθμός ήταν διπλάσιος από τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των πλοίων που έφτασαν στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ειδικά στη Λέσβο, στα τέλη Αυγούστου.

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, ο συνολικός αριθμός διελεύσεων στην περιοχή αυτή αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο σε πάνω από 38.300. Οι Αφγανοί αντιπροσώπευαν δύο στους πέντε μετανάστες που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που διασχίζουν τη Δυτική Μεσόγειο δια θαλάσσης τον Αύγουστο υποχώρησε 43% από τον προηγούμενο μήνα σε περίπου 1.600. Το σύνολο για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου ανήλθε σε πάνω από 14.800, περίπου το ήμισυ του αριθμού από την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Οι άνθρωποι από την υποσαχάρια Αφρική αντιπροσώπευαν τον μεγαλύτερο αριθμό ανιχνευθέντων μεταναστών στη συγκεκριμένη διαδρομή τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019.

Επιπλέον, ο αριθμός των μεταναστών που διέρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο τον Αύγουστο ανήλθε σε περίπου 1.400, 8% περισσότερο από ό, τι τον προηγούμενο μήνα. Το σύνολο των πρώτων οκτώ μηνών του έτους ανήλθε σε περίπου 6 600, ελαφρώς μικρότερο από το ένα τρίτο του συνόλου από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι Τυνήσιοι, Σουδανοί και Πακιστανοί ήταν οι πιο αντιπροσωπευόμενες εθνότητες σε αυτή τη διαδρομή κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι κινήσεις της κυβέρνησης, με την μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα, με την συνέχιση της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων έχουν ως αποτέλεσμα αυτό για το οποίο προειδοποιούσαμε. Την μετατροπή της χώρας μας ακόμη μια φορά σε “μπάτε σκύλοι αλέστε”.
Και γι’ αυτούς που θα βιαστούν να πούν ότι φταίνει οι “εξελίξεις” στην Συρία, ξανακοιτάξτε τις εθνικότητες που κάνουν θραύση. Τυνησία, Σουδάν και Πακιστάν, τι “κρίση” έχουν πάλι;