Κανείς από τα συστημικά ΜΜΕ δεν το λέει αλλά η κατάχρηση ουσιών (από αλκοόλ έως ναρκωτικά) είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τα συνεχή επεισόδια στα hotspot.
Αυτό ακριβώς συνέβη και το Σαββατοκύριακο που πέρασε, με τις επιθέσεις κατά αστυνομικών με πέτρες και δοκάρια.

Όπως αναφέρει μάλιστα τοπικό ειδησεογραφικό μέσο (kosnews.24.gr): οι παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, πέταξαν πέτρες στα οχήματα, τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν με χρήση χημικών για την εξομάλυνση της κατάστασης, ενώ πέντε άτομα από το Καμερούν συνελήφθησαν.
Η κατάσταση ήταν για αρκετή ώρα τεταμένη, με τους 150 παράνομους μετανάστες (οι περισσότεροι από το Καμερούν και την Σομαλία)… να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών που έχουν την ευθύνη φύλαξής τους, ενώ έκαναν και κατάληψη του οδοστρώματος έξω από τις εγκαταστάσεις. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με δύο οχήματα της ΟΠΚΕ, έφτασαν στο σημείο, αλλά εμποδίστηκαν από τους εξαγριωμένους μετανάστες.
Από τη συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετανάστες για τις πρώτες βοήθειες, καθώς και αστυνομικοί. Μάλιστα, δύο από τους αλλοδαπούς που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, δημιούργησαν επεισόδιο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και παρενέβη η αστυνομία, οδηγώντας τους στο αστυνομικό τμήμα.”
Δηλαδή όχι μόνον έκαναν επεισόδια μεθυσμένοι ή φτιαγμένοι αλλά ξαναέκαναν επεισόδια στο νοσοκομείο!

Η κατάχρηση ουσιών σε αυτά τα κέντρα είναι συχνότατο φαινόμενο. Και δεν οφείλεται όπως κάποιοι θέλουν να μας πούν για να μας δημιουργήσουν ενοχές στις “κακές συνθήκες” αλλά στο γεγονός ότι πολλοί από αυτούς που έρχονται εδώ έχουν ήδη τέτοιες εξαρτήσεις. Γι’ αυτό άλλωστε πολλοί από αυτούς με το που πάνε στα αστικά κέντρα, αρχίζουν άμεσα την “επαγγελματική ενασχολησή” τους με τα ναρκωτικά!
Γ