Μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου ο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικαστική απόφαση λοιπόν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες χωρίς καμία ιατροδικαστική γνωμάτευση. Αυτός ο οποίος ισχυρίζεται ότι χτυπήθηκε δεν προσκόμισε κανένα έγγραφο έστω από ιδιώτη γιατρό. Η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση μου όμως μετά από δύο ημέρες η έδρα του δικαστηρίου αποφάσισε ότι είμαι ηθικός αυτουργός σε κάτι που δεν υπήρξε ποτέ. Μετά από όλα αυτά οι απανταχού… “αντιφασίστες” πανηγυρίζουν. Αυτοί που όταν συλλαμβάνονται τρομοκράτες με καλάσνικοφ υποστηρίζουν την αθωότητα τους.

Αυτοί που όταν αθώοι άνθρωποι δέχονται ομαδικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς επειδή φορούν ένα μπλουζάκι με την ελληνική σημαία λένε “μα τα θελαν οι φασίστες”. Ο ορισμός της κατάντιας λοιπόν, δικαστικοί – αντιεξουσιαστές – δημοσιογράφοι όλοι μαζί πανηγυρίζουν. Να ποιό είναι το σύστημα που πολεμάμε. 3 ημέρες τώρα όλα τα ΜΜΕ παίζουν το όνομά μου. Κανείς όμως φυσικά δεν τόλμησε να με πάρει ένα τηλέφωνο για να δώσω μια απάντηση 30 δευτερολέπτων. Αυτή είναι η δημοκρατίας σας. Μίζερα ανθρωπάκια, αντιεξουσιαστές και εξουσιαστές ξέρετε ότι είστε η χειρότερη μορφή φασισμού. Χαρείτε λοιπόν αντιεξουσιαστές από τις αποφάσεις των εξουσιαστών. Χαρείτε δημοκρατία, όπου εκλεγμένος Ευρωβουλευτής δεν έχει δυνατότητα έστω για μια απάντηση. Κρατήστε την δημοκρατία σας. Μίζεροι δικαστικοί, υποτακτικοί. Σας βλέπω και γελώ. Δε με φοβίσατε με 20 μήνες φυλακή. Δε με φοβίσατε με μια δίκη που εκκρεμεί. Δε με φοβίσατε με παρακολουθήσεις και φίμωση του λόγου μου.

Δεν πρόκειται λοιπόν ποτέ να με φοβίσετε. Θα σας πολεμήσω μέχρι τέλους. Όχι για εκδίκηση, αλλά γιατί πρέπει κάποιοι να σας αποδείξουν ότι δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες ραγιάδες. Η κάθε ποινή από την ελεγχόμενη εξουσία σας αποτελεί παράσημο και τίτλο τιμής για όσους την υφιστάμεθα. Μέχρι τέλους Αγώνας ενάντια στον φασισμό που μας απαγορεύει να λέμε ότι είμαστε Έλληνες, Χριστιανοί και Ορθόδοξοι. Είμαστε πολλοί και είμαστε συνεχώς απέναντι σας. Κόντρα στην φίμωση των Ιδεών μας. Κόντρα στην τρομοκρατία του “πολιτικά ορθού” που εκφράζουν άθεοι, ναρκομανείς και αδερφές. Υπάρχει και η άλλη πλευρά. Της Αλήθειας, της Ελλάδας, του Χριστιανισμού. Η Αλήθεια που δε σας φοβάται.

Υ.Γ. Με πολύ αγάπη, πολέμιος σας μέχρι το τέλος.

Γιάννης Λαγός

Ευρωβουλευτής»