Είναι πλέον σαφές ότι στην ΝΔ υπάρχουν δύο “σχολές σκέψης”. Δύο σχολές σκέψεις, οι οποίες λόγω ανάληψης της κυβέρνησης της χώρας αλλά και λόγω του λυμένου θέματος της ηγεσίας, έχουν βρεί ένα modus vivendi, που τους επιτρέπει να συνεργάζονται σε μια σειρά ζητημάτων. Αλλά ενίοτε “σφάζονται κιόλας”!

Δένδιας: “Επιζήμια ναι, προδοτική όχι”!
Παρόλα αυτά, ενίοτε οι διαφορετικές αυτές αντιλήψεις έρχονται στο φώς της επικαιρότητας. Όπως συνέβη και χθές με την απάντηση επί της ουσίας του βουλευτή της Α΄ Αθηνών, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος πρόσφατα σε συνεντευξή του είχε τονίσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι “προδοτική”. Συγκεκριμένα είχε πει: “Επιζήμια ναι, προδοτική όχι. Δεν πρόκειται να αποδώσω τον τίτλο του προδότη σε κανέναν. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία. Οφείλει η Ελλάδα να τηρήσει απέναντι στη Β. Μακεδονία τις συμβατικές της δεσμεύσεις, όμως και το είπα στον Ντιμιτρόφ ξεκάθαρα, πρέπει να τηρήσουν και αυτοί απολύτως, στο γράμμα, στο κόμμα, στην τελεία τις δικές τους δεσμεύσεις” .

Μπογδάνος: “Προδοτική”!
Σε αυτό, αποφάσισε να απαντήσει ο κ. Μπογδάνος, σφάζοντας “με το γάντι” τον Ν. Δένδια καθώς σε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook έγραψε: “Ο ΥΠΕΞ ορθώς αποφεύγει τον όρο «προδοσία» με την νομική έννοια του αρ. 143ΠΚ. Εντούτοις, εδώ έχουμε ηθικά μια συμφωνία απολύτως προδοτική της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού σε μια συγκυβέρνηση που ανέβηκε με εθνολαϊκιστικό λόγο και τελικά εκποίησε την μακεδονική ταυτότητα.”

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν ξεχνούν!
Από αυτό γίνονται σαφή δύο πράγματα. Καταρχήν ότι η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει ακόμη τελειώσει. Και ότι οι βουλευτές της ΝΔ γίνονται δέκτες πολλών παραπόνων από τους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι τους καλούν να “τιμήσουν” τα όσα έλεγαν προεκλογικά και να μην την δεχθούν ως “δεδομένη”.

Ρεβάνς για επίθεση σε Άδωνι;
Το δεύτερο είναι ότι αυτή η “διαφορά απόψεων” που φαίνεται στο συγκεκριμένο ζήτημα, κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί. Όχι σήμερα, όχι αύριο αλλά σύντομα. Γιατί δεν περιορίζεται στην Συμφωνία των Πρεσπών αλλά περιλαμβάνει ένα σωρό άλλα ζητήματα. Και αυτή την “διαφορά απόψεων” την είχε επισημάνει, για όποιον θυμάται ο ίδιος ο Ν.Δένδιας, επιτιθέμενος προεκλογικά στον Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας ότι έχουν “διαφορετικές απόψεις” σε πολλά ζητήματα.

Πάντως εγώ προσωπικά θα στοιχημάτιζα ότι με την νέα χρονιά – και ειδικά από την στιγμή που θα αρχίσει η κουβέντα για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας – αυτές οι διαφορές όλο και περισσότερο θα έρχονται στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής.