Όλα ξεκινούν από την αρχή και η όποια συμφωνία είχαν Τσίπρας και Ιερώνυμος σε ότι αφορά την μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος είναι πλέον άκυρη κατόπιν δηλώσεως του πρωθυπουργού Κ.Μητοστάκης μετά την πρώτη του συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ηταν η πρώτη εθιμοτυπικού χαρακτήρα επαφή των δύο ανδρών μετά τις εκλογές κατά την οποία αντάλλαξαν ευχές και φιλοφρονήσεις παρουσία των τηλεοπτικών καμερών αλλά προέκυψε πολύ σοβαρή είδηση Μετά την κατάρρευσης της συμφωνίας που επιχείρησε η προηγούμενη κυβέρνηση για την εκκλησιαστική περιουσία και τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας είχε απομείνει το ζήτημα της μισθοδοσίας των ιερέων. Στην συζήτηση συμφωνήθηκε να τεθεί εξ αρχής το μισθολογικό των ιερέων, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά καθώς και να επανεξετασθεί το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία. Όλα ξεκινούν από το μηδέν λοιπόν και δεν ισχύει η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου η οποία πρέπει να το τονίσουμε δεν ήταν αποδεκτή από την πλειοψηφία των μητροπολιτών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το άρθρο 3 του Συντάγματος που αναφέρει πως «Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού.» έχει κριθεί ως αναθεωρητέο από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Mε 151 ψήφους κρίθηκε ως αναθεωρητέο το άρθρο 3 του Συντάγματος, το οποίο καθορίζει τις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας.