Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο ανακοίνωσε την εκλογή του πρώτου του Συντονιστή. Ο Δημήτρης Μπουγιώτης, ένας 30χρονος πολιτικός επιστήμονας από το Ναύπλιο θα είναι το πρόσωπο που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Προσωρινής Διοικούσης Επιτροπής του Ε.Σ.Ο. θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την αποστολή που έχει αναληφθεί μετά τις αποφάσεις της σύσκεψης του Ε.Σ.Ο. την περασμένη εβδομάδα στη Λαμία.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή συνήλθε εχθές και αφού συνέταξε το κείμενο της αποτίμησης των ενεργειών για τη συνένωση των πατριωτικών κομμάτων, εξέλεξε τον επικεφαλής του Ε.Σ.Ο., ο οποίος θα φέρει τον τίτλο Συντονιστής. Η ανακοίνωση του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου έχει ως εξής:

Εχθές, 8η Ιουλίου 2019 συνήλθε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου και εξέλεξε Συντονιστή του Ε.Σ.Ο. τον Δημήτρη Μπουγιώτη.

Ο Δημήτρης Μπουγιώτης γεννήθηκε και ζει στο Ναύπλιο και είναι 30 ετών. Είναι πτυχιούχος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Θήτευσε ως Πρόεδρος της Κοινότητος Ναυπλίου και στις πρόσφατες εκλογές επανεξελέγη κοινοτικός σύμβουλος. Δραστηριοποιείται στο εθνικιστικό κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια.

Ή εκλογή τού συναγωνιστή Δημήτρη Μπουγιώτη στην θέση ευθύνης τού συντονιστή, σηματοδοτεί και την θέληση του συνόλου των μελών του Ε.Σ.Ο, οι ΝΕΟΙ να έχουν πρωτεύοντα ρόλο στον αγώνα μας!

Είναι σαφές ότι με την εκλογή του Δημήτρη Μπουγιώτη στη θέση του Συντονιστή, το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο θέλει αμέσως μετά τις εκλογές να σηματοδοτήσει την κατεύθυνση που επιδιώκει να πάρει το νέο εθνικιστικό – πατριωτικό κίνημα. Μετά και το ναυάγιο όλων σχεδόν των κομμάτων που κινούνται στο χώρο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένης και της βαριάς ήττας της Χρυσής Αυγής, είναι έκδηλη η ανάγκη για ανανέωση μέσα από σύγχρονα, λειτουργικά και αποτελεσματικά συλλογικά μοντέλα, όπου τον πρώτο ρόλο θα έχουν νέοι πολιτικοί, προερχόμενοι από τους εθνικούς αγώνες των τελευταίων ετών.