Ανακοίνωση επικριτική εναντίον του Ελευθέριου Συναδινού είχαμε από μέλος της Κ.Ε. της Ελεύθερης Πατρίδας. Βλέπουμε πλέον ότι όχι μόνο δεν τα βρήκαν αλλά θα έχουμε και ένα μπαράζ ανακοινώσεων που θα επιτίθεται ο ένας στον άλλον.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Ο Ησίοδος, που κατέχει το κόπυ ράιτ του «Έργα και Ημέρες», προίκισε την ανθρωπότητα με τα αξεπέραστα έργα που άφησε πίσω του και τιμάται παγκόσμια για την παρακαταθήκη του. Ο Στρατηγός Συναδινός, σίγουρα δεν φάνηκε αντάξιος του Ησιόδου, διότι δεν δίδαξε ηθική πολιτική συμπεριφορά με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του. Πολιτεύτηκε με την Χρυσή Αυγή και εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής με παχυλό μισθό και παροχές που αγγίζουν στην πενταετία περίπου το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Δεν ενοχλήθηκε καθόλου για την περιθωριακή δραστηριότητα της, αλλά αντέδρασε μόνο και έφυγε από το κόμμα, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, όταν επιχείρησαν να του αποσπάσουν μαύρο χρήμα από τα «μισθά» του και από τους συνεργάτες του. Ατσαλάκωτος, με την λάμψη του ευρωβουλευτή, έκτοτε περιφερόταν ως πολύφερνη νύφη και με στόμφο επίδοξου αρχηγού.

Πίστεψε ότι ήταν ο νέος αστέρας της πολιτικής και μπροστά στο μεγαλείο του θα υποκλινόταν σύμπας ο πολιτικός κόσμος και οι πολίτες. Αφού κατάφερε να αποσπάσει από δεξιά και αριστερά μια φούχτα οπαδούς, απαιτούσε ως Μεσσίας τον θρόνο του. Και κάπως έτσι δημιούργησε το ΠΑ.ΤΡΙ.Ε. Σε μια προσπάθεια δημιουργίας κοινού πατριωτικού μετώπου, απέδειξε ότι τα γαλόνια του στην πράξη δεν είχαν αντίκρισμα. Απεδείχθη παντελώς αναξιόπιστος ως συνομιλητής, πιστεύοντας στο άστρο του και τις ικανότητες του, να υπερκεράσει άπαντες και να καθιερωθεί ως αδιαμφισβήτητος αρχηγός όλων. Φυσικά προκάλεσε τα γέλια και απερρίφθη ως μη σοβαρός. Στο δε ΠΑ.ΤΡΙ.Ε συγκέντρωσε κάθε καρυδιάς καρύδι. Από ειδωλολάτρες/δωδεκαθεϊστές, ως και υπολείμματα των χαμένων φυλών της ακροδεξιάς. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές, μη δυνάμενος εν τέλει να κατέβει αυτοδύναμος, συνεργάστηκε με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και απέτυχε παταγωδώς. Οι πολίτες προφανώς δεν εκτίμησαν το μέγεθος του πολιτικού ανδρός και τον απαξίωσαν. Και μετά προκηρύχθηκαν εθνικές εκλογές για της 7/7/2019. Σε μια νέα προσπάθεια δημιουργίας πατριωτικού μετώπου για κοινή κάθοδο στις εκλογές, ο πολιτικός αυτός αστέρας, τορπίλισε σκόπιμα μαζί με άλλους την δημιουργία του. Στην μεθοδευμένη συνάντηση που ακολούθησε με κόμματα του λεγόμενου πατριωτικού χώρου, έβρισε ο δανδής, πρώην ευρωβουλευτής και στρατηγός ε.α, την Ορθόδοξη Πατριωτική Παράταξη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, κυρίως, διότι δεν αποδεχόταν την μεσσιανική αρχηγία του ευρωσυνεργάτη του κ. Καρατζαφέρη. Και έκτοτε προσπαθεί την δική του πολιτική ανεντιμότητα και ανεπάρκεια, να την φορτώσει στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, κατηγορώντας την ότι αυτή ευθύνεται για την μη κοινή σύμπραξη.

Ο λεγόμενος πατριωτικός χώρος απεδείχθη δούρειος ίππος του συστήματος. Βραχυκύκλωσε σκόπιμα τις διεργασίες κοινής καθόδου στις εκλογές και σίγουρα με ανταλλάγματα κάτω από το τραπέζι. Στρατηγέ, τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Κρίμα τα γαλόνια και το μουστάκι τύπου Πλαστήρα που φέρεις ως σεβάσμιος πρώην στρατιωτικός και νυν πολιτικός. Από την άλλη, κάποιοι τυχάρπαστοι και κομήτες, δήθεν αρχηγοί στο τίποτε, προσπαθούν συκοφαντικά να επιρρίψουν, σε συνεννόηση πάντα μαζί του την δική τους πολιτικάντικη αθλιότητα στην παράταξη μας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Θα εισπράξετε σύντομα τα ανάλογα! Αυτό που απεδείχθη είναι ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ τιμά τον λόγο της και δεν συνεργάστηκε με πολιτικά παρτάλια, που μάλλον για κάποια άγνωστα μέχρι στιγμής ανταλλάγματα, τορπίλισαν την προσπάθεια, αφήνοντας ακάλυπτους τους Έλληνες πατριώτες! Να προτείνω στρατηγέ, πρώην ευρωβουλευτή και νυν αρχηγέ του τίποτε, να διαβάσετε αρχαίους κλασικούς και να διδαχθείτε από αυτούς! «Της ιστορίας ιερόν είναι την αληθείαν ηγούμεθα»! Αν με καταλαβαίνεται…

Μιχαήλ Καϊκουνίδης,

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ,

πρώην υποψήφιος Ευρωβουλευτής”.