«Όχι» στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση τακτικής άδειας, εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Βόλου η αρμόδια εισαγγελέας. Η απορριπτική εισαγγελική εισήγηση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει προηγούμενο βούλευμα που δεν είχε εγκρίνει το αίτημα πολυισοβίτη της «17Ν» για χορήγηση τακτικής άδειας, της 7ης κατά σειρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελική αρχή του Βόλου εισηγείται την απόρριψη του αιτήματος του «Λουκά» της «17Ν» για χορήγηση άδειας, επικαλούμενη το γεγονός ότι σε βάρος του συγκεκριμένου κρατούμενου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απλή συνέργεια (δια ψυχικής συνδρομής) σε στάση κρατουμένων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληρηφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, δεν πληροί τους τυπικούς όρους για να λάβει άδεια. Ως εκ τούτου – σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση – το δικαστικό συμβούλιο θα πρέπει να απορρίψει το σχετικό αίτημά του «Λουκά» της «17Ν», χωρίς να εξετάσει αν ο συγκεκριμένος κρατούμενος πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Την τελική απόφαση πάντως επί του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα, θα την λάβει αύριο Παρασκευή το δικαστικό συμβούλιο Βόλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του.