Ταφόπλακα στην προοπτική συνένωσης των πατριωτικών κινημάτων μπήκε χθες. Τελικά οι διαπραγματεύσεις των διαφόρων φορέων, των διαφόρων κινημάτων, των κομμάτων και όλων αυτών των στοιχείων που προσδιορίζονται ως “χώρος”, έληξαν με μηδενικό αποτέλεσμα, όσον τουλάχιστον αφορά στις εκλογές που έρχονται. Το γιατί είναι κάτι που θα αναλύσουμε, σε τούτη εδώ την εφημερίδα, είναι κάτι το οποίο θα αναπτύξουμε στο φύλλο της Κυριακής.

Όπως και το γιατί φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Οι ρίζες του οποίου βρίσκονται αρκετά πιο πίσω, αρκετούς μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, όταν και είχαν αρχίσει οι διαδικασίες προσέγγισης. Προς το παρόν όμως αυτό που προκύπτει ως αποτέλεσμα, είναι το καλά… μπάνια! Τα κόμματα του χώρου, ενός χώρου με τεράστιες προοπτικές, που θα μπορούσε να οδηγηθεί ακόμη και σε ένα project εξουσίας, δεν μπόρεσαν να κάνουν το πιο απλό. Να κάτσουν και να συνεννοηθούν, να κάτσουν και να τα… βρούν. Προτίμησαν οι πολιτικοί αρχηγοί των σχηματισμών του εθνικού χώρου να πάνε για… μπάνια, στις 7 Ιουλίου. Κάποιοι κατάφεραν να κάνουν την δουλειά τους. Βασιζόμενοι είτε στο θυμικό κάποιων, είτε στην ανικανότητα άλλων, είτε στην πρακτόρευση των συμφερόντων τους από κάποιους αμνόσχημους λύκους. Οι οποίοι αυτοπλασάρονται ως πατριώτες, ενώ στην πραγματικότητα προσπαθούν απλά να φανούν χρήσιμοι σε συγκεκριμένες δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού. Δυνάμεις, που αυτή την στιγμή ήθελαν τον πατριωτικό χώρο απενεργοποιημένο, προκειμένου να μπορέσει ο εκλεκτός τους να κυβερνήσει ανενόχλητος. Για το στρογγυλό μηδέν που προκύπτει, για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος θα διαμοιραστεί μεταξύ Κ. Βελόπουλου, της Χρυσής Αυγής και της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν ευθύνες. Ευθύνες οι οποίες θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν. Και τώρα υφίσταται ένα άλλο θέμα. Ποιοι από όσους αυτή την χρονική περίοδο αποφάσισαν να εκπροσωπήσουν τον πατριωτικό χώρο, θα μπορέσουν να επιβιώσουν 4 χρόνια. Γιατί από ό,τι φαίνεται οδηγούμαστε σε μια τετραετία διακυβέρνησης από πλευράς ΝΔ.

Ποιοι έχουν τις δυνάμεις, ποιοι έχουν τις αντοχές, ποιοι έχουν την ηλικία, ποιοι έχουν το σθένος για 4 χρόνια να υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό χωρίς να υπάρχουν πολιτικά. Δεν είναι εύκολη η εξίσωση. Ειδικά για όσους ελπίζουν σε βραχυπρόθεσμες … λύσεις. Αυτό που αποδείχθηκε πάντως είναι ότι αυτό που ονομάζεται πατριωτικός χώρος, αυτό που ξέραμε ως πατριωτικό χώρο τα τελευταία χρόνια, σε ιδανικές συνθήκες, με συνθήκη των Πρεσπών να βάζει φωτιά στον ελληνικό λαό, με μεταναστευτικό το κύριο θέμα σε όλη την Ευρώπη, με… με… με… απέτυχε να εκφραστεί πολιτικά.

Οπότε! Καλά μπάνια πατριώτες!

https://www.elora.gr/portal/arxeio/3517-kala-bania-patriotes