Υπό τις «ευλογίες» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έγινε το Αthens Gay Pride Festival («Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας» ο ελληνικός τίτλος) στο Σύνταγμα. Η παρέλαση του gay pride ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και οι συμμετέχοντες περπάτησαν την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Ομονοίας.

Έντονη είναι η παρουσία μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καθώς και γονέων με παιδιά σε καροτσάκια. Οι συμμετέχοντες υπό τους ήχους τυμπάνων, κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια.

Ο Πρωθυπουργός έγραψε αναλυτικά στο λογαριασμό του στο twitter:

«Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις». Εμείς, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει».

Αντιπροσωπεία και της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε στο Athens Pride από τον Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργο Σταμάτη, μαζί με αναπληρωτές του και στελέχη της Γραμματείας, καθώς και από τις υποψήφιες βουλευτές του κόμματος στην Α’ Αθηνών κ. Φωτεινή Πιπιλή και κ. Αλεξάνδρα Χαριτάτου.

Τη στήριξή της στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και στο Athens Pride εξέφρασε και η Φώφη Γεννηματά κατά τη επίσκεψή της το μεσημέρι στο περίπτερο για τους ΛΟΑΤΚΙ, του ΚΙΝΑΛ στο Σύνταγμα. «Το Athens Pride είναι πλέον σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια «ανοιχτή κοινωνία», που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.