Ο Μπόρις Τζόνσον επετέθη στον Νάιτζελ Φάρατζ, αποκαλώντας τον «απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο», τοποθετώντας τον στην ίδια κατηγορία με τον Μαρξιστή ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και ισχυριζόμενος ότι μόνον αυτός μπορεί να σώσει τη χώρα. Σε συνέντευξή του στη SUNDAY TIMES, ο Τζόνσον δήλωσε: «Πιστεύω ειλικρινά ότι την ώρα που η χώρα διασχίζει το στενό ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη των Κόρμπιν και Φάρατζ, μπορώ να την κατευθύνω σε ήρεμα νερά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον με την ολοκλήρωση του BREXIT όπως δεσμευτήκαμε για την 31η Οκτωβρίου και εκπληρώνοντας μία ενιαία εθνική συντηρητική ατζέντα.»

Σε μία ευρεία συνέντευξη, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι θα στοχεύσει στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου την 31η Οκτωβρίου και θα παρακρατήσει τα 39 δισ. στερλινών που αντιστοιχούν στα έξοδα της αποχώρησης έναντι της Ε.Ε., μέχρι να γίνει διαπραγμάτευση για καλύτερους όρους, συμπεριλαμβανομένης και της αποτροπής της σκληρής συνοριακής πολιτικής ανάμεσα στη Βόρειο Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Ωστόσο, ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων εκ μέρους της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ, ανέφερε ότι τέτοιες διαπραγματεύσεις δεν είναι πιθανές. Σε μία σκληρή προειδοποίηση προς τους «αισιόδοξους» της ηγεσίας του Κόμματος των Συντηρητικών, δήλωσε ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι επιλογή, είτε αυτή αφορά στη συνοριακή πολιτική με την Ιρλανδία είτε οτιδήποτε άλλο. Σε μία συνέντευξη τύπου στη Σλοβακία την Παρασκευή, ο κ. Μπαρνιέ είπε, ότι η συνθήκη αποχώρησης που συμφωνήθηκε με την Τερέζα Μέι ήταν «η μόνη δυνατή», προσθέτοντας: «Ένας νέος πρωθυπουργός δε θα λύσει το πρόβλημα.»

Καριερίστας και οπορτουνιστής

Παρ’ ότι υπήρξε ηγετική προσωπικότητα στην καμπάνια υπέρ του BREXIT, πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να περιθωριοποιηθεί ο Μπόρις Τζόνσον, λόγω της φήμης που τον κατατρέχει, ότι είναι ένας διαβόητος καριερίστας που εμφανίζει πάντοτε μία ευκαιριακή διάθεση να αλλάζει τις απόψεις του για να εξυπηρετήσει τις φιλοδοξίες του. Ο ηγέτης του BREXIT PARTY Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε την εβδομάδα που πέρασε ότι έχει «σοβαρές επιφυλάξεις» για τον Τζόνσον, τονίζοντας ότι ο Τζόνσον είχε ψηφίσει την Συμφωνία Αποχώρησης που έφερε την τρίτη φορά η Τερέζα Μέι, παρ’ ότι πριν την είχε απορρίψει.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της THE SUN την περασμένη εβδομάδα, ορισμένοι βουλευτές που υποστηρίζουν την παραμονή στην Ε.Ε. είχαν αρχίσει να υποστηρίζουν τον Μπόρις, καθώς διεπίστωσαν ότι είναι πολύ «εύκαμπτος». Μάλιστα, ένας από τους αξιωματούχους της καμπάνιας παραμονής στην Ε.Ε. δήλωσε: «Ο Μπόρις είναι εύκαμπτος. Ο Μπόρις θα κάνει αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του Μπόρις, όπως και όταν αυτό χρειαστεί. Αν αυτό σημαίνει τη διενέργεια ενός δευτέρου δημοψηφίσματος, ως μοναδικής δυνατότητας να βγούμε από το αδιέξοδο, τότε αυτό είναι που θα κάνει. Ορισμένοι συνάδελφοι που δεν κοιτούν στα μάτια τον Μπόρις, βλέπουν στην πραγματικότητα αυτό ως την καλύτερή τους ευκαιρία.»

Ο Μπόρις Τζόνσον απέφυγε επιμελώς και τον Ντόναλντ Τραμπ

Όσο για την αναφορά στον Νάιτζελ Φάρατζ που τον ταυτίζει με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπι, ο κ. Τζόνσον απέφυγε μία συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρ’ ότι ο Τραμπ δήλωσε ότι ο Τζόνσον θα γινόταν ένας «σπουδαίος πρωθυπουργός», προσφερόμενος μάλιστα ο ίδιος για μία συνάντηση. Αυτό και μόνο γεννά μεγάλα ερωτηματικά και επιφυλάξεις για τις προθέσεις του Μπόρις Τζόνσον.

Όπως και να ‘χει, ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται αυτή τη στιγμή ως ο πιο πιθανός διάδοχος της Τερέζα Μέι στη ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών και στην ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας.