Όταν είχαν προσαγάγει τον επαγγελματία εκτελεστή στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, τον ρώτησαν τι σχέση έχει με την δολοφονία του Γιάννη Μακρή, για να λάβουν την απάντηση: ποιοι είσαστε εσείς που ρωτάτε;.

Όταν του εξήγησαν πως έχουν στοιχεία σε βάρος του για το συγκεκριμένο «συμβόλαιο θανάτου» με απορία τους ρώτησε: «…για ποιο μήνα μιλάτε;«. Όταν πλέον του εξέθεσαν τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους, ο Βούλγαρος πιστολέρο με το παγωμένο βλέμμα έκλεισε το στόμα του και δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση. Η μόνη φράση που είπε: «…θέλω δικηγόρο«.

Όμως η φράση του «για ποιο μήνα μιλάτε» έκανε μεγάλη εντύπωση στους αστυνομικούς και κυρίως προκάλεσε συνειρμούς, αλλά και ερωτήματα. Γιατί ο εκτελεστής ρώτησε μήνα;Ερχόταν συχνά στην Ελλάδα; Έχει κάνει κι άλλες δολοφονίες και μάλιστα ανθρώπων της νύχτας, λόγω του εξελισσόμενου αιματηρού πολέμου που ξέσπασε τα τελευταία δυο χρόνια στις μεγάλες συμμορίες της Αθήνας;

Πλέον οι πολύπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, εκτιμούν πως ο Βούλγαρος εκτελεστής είναι δυνατόν να έχει «τελειώσει» κι άλλα «συμβόλαια θανάτου» στην Ελλάδα και μάλιστα μέσα στο 2018, καθώς είναι η χρονιά που κορυφώνεται ο πόλεμος των Ελλήνων «νονών» της νύχτας και οι συμμορίες εκατέρωθεν μισθώνουν επαγγελματίες πιστολέρο, προκειμένου να βγάλουν από τη μέση τους αντιπάλους τους.

Εάν ο Βούλγαρος με το παγωμένο βλέμμα είχε έλθει στην Ελλάδα μόνο για την δολοφονία Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, γιατί ρώτησε τους Αστυνομικούς για πιο μήνα μιλούν; Έχει χάσει το λογαριασμό μήπως, λόγω των απανωτών «συμβολαίων θανάτου» που εκτέλεσε εκμεταλλευόμενος τον αιματηρό εμφύλιο που ξέσπασε στις συμμορίες της νύχτας στην Αθήνα; είναι το ερώτημα που θέτουν οι αστυνομικοί.

Παράλληλα ένα άλλο στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως ο «μουγκός» εκτελεστής, όπως τον ονόμασαν, ξέρει περισσότερα και τα κρατά καλά κρυμμένα μέσα του, είναι η κατάθεση του φίλου του, ο οποίος απεδείχθη πως ουδεμία σχέση είχε με τις αιματηρές δουλειές του 31χρονου.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, στην κατάθεση του είπε πως δυο μήνες πριν έλθουν στην Ελλάδα για δουλειές και διασκέδαση, όπως τους είχε πει χαρακτηριστικά ο 31χρονος εκτελεστής, πήγαινε συχνά πάντα βραδυνές ώρεςσε ερημική δασώδη περιοχή κοντά στην πόλη που έμεναν και εξασκούντανστην σκοποβολή. Αυτό δείχνει ότι προετοιμάζονταν για νυχτερινό χτύπημα, όπως είχε γίνει άλλωστε και με τον Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα τις Βούλας.

Επίσης διαπιστώθηκε, πάντα από την κατάθεση του φίλου του, ότι ο 31χρονος Βούλγαρος με το παγωμένο βλέμμα, παρά το γεγονός ότι στο σπίτι του στην Βουλγαρία είχε μεγάλη γκάμα από όπλα, πιστόλια, περίστροφα και πολεμικάτυφέκια, όταν έφυγαν για Ελλάδα πήρε μαζί του μόνο καινούργια ρούχα που είχε αγοράσει μια ημέρα πριν φύγουν, χωρίς βέβαια μαζί του να πάρει κάποιο από τα… «καθαρά» όπλα του.

Αυτό σημαίνει πως ο Βούλγαρος εκτελεστής είχε την «άκρη» στην Ελλάδα να βρει το όπλο ή τα όπλα που χρειάζονταν για να βγάλει από τη μέση το νέο του στόχο του.