Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι ήρθε η ώρα να γίνουν ενέργειες ενάντια στα κοινωνικά δίκτυα, μιλώντας για μια «πολύ επικίνδυνη κατάσταση» για τους Αμερικανούς.

«Είναι μια πάρα πολύ επικίνδυνη κατάσταση, και γι’ αυτό νομίζω ότι συμφωνώ», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πρόταση του Γερουσιαστή Τζος Χόλεϊ να ελεγχθούν οι φιλο-αριστερές εταιρείες τεχνολογίας. «Νομίζω ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να δούμε μικροσκοπικά».

Δηλώσεις κατά τη συνάντηση Τραμπ-Μπολσονάρο

Ο Τραμπ σχολίασε τη λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα, αφού ερωτήθηκε από τον συντηρητικό δημοσιογράφο Σάαγκαρ Εντζέτι, κατά τη διάρκεια μίας κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βραζιλιάνο Πρόεδρο Ζάιρ Μπολσονάρο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στους προσωπικούς του αγώνες και την επίγνωση της λογοκρισίας των κοινωνικών δικτύων, επισημαίνοντας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αντιμετωπίζουν το βάρος των ενεργειών λογοκρισίας εκ μέρους αριστερών τεχνολογικών εταιρειών.

«Υπάρχει διάκριση και μάλιστα μεγάλη», είπε ο Τραμπ. «Το βλέπω απόλυτα στο Twitter και στο Facebook.»

«Έχουν φάει κόλλημα μαζί μου!»

Σημείωσε μάλιστα ότι είναι δέκτης καταγγελιών ότι υπάλληλοι τέτοιων εταιρειών τεχνολογίας συζητούν την ιδέα της λογοκρισίας των συντηρητικών.

Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι υποστηρικτές του θα αναγνωρίσουν αυτήν την μεροληψία τόσο στα δύο αυτά κοινωνικά δίκτυα, όσο και στα παλιά παραδοσιακά μέσα, επισημαίνοντας ότι «έχουν φάει κόλλημα μαζί του».

«Ο κόσμος το καταλαβαίνει», είπε. «Θα το ξεπεράσει, κι ό,τι κι αν του σερβίρουν, στο τέλος θα τραβήξει το σωστό μοχλό», συμπλήρωσε.