Οι επιθέσεις κατά μουσουλμάνων στο Δυτικό κόσμο, σαν κι αυτή που συνέβη στο Κράισττσερτς είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η σφαγή της περασμένης Παρασκευής στη Νέα Ζηλανδία, που έχει μέχρι στιγμής πενήντα θύματα, είναι το πρώτο σημαντικό γεγονός αυτού του είδους μετά από αυτό που συνέβη στην πόλη του Κεμπέκ προ δύο ετών. Τότε, τα θύματα ήταν έξι. Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν εκατόμβες νεκρών Χριστιανών, για τις οποίες οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν και δεν ακούν. Οι Χριστιανοί απειλούνται όσο καμία άλλη θρησκευτική ομάδα.

Όπως και να ‘χει, αυτό το τραγικό περιστατικό θα κυριαρχήσει στα ΜΜΕ, πολύ περισσότερο από κάθε άλλο συγκρίσιμο περιστατικό με θύματα Χριστιανούς. Να σημειωθεί ότι οι βομβιστικές επιθέσεις κατά την Κυριακή των Βαΐων του 2017 στην Αλεξάνδρεια, οι οποίες είχαν 45 νεκρούς, είχαν πλήρως αγνοηθεί από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς της Δύσεως.

Αν εστιάσουμε στο μακελειό της περασμένης Παρασκευής, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι κάπου 30 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στον δυτικό κόσμο σήμερα, πράγμα που τοποθετεί την πιθανότητα κάποιος από αυτός να πέσει θύμα μίας τέτοιας επίθεσης ετησίως στο ένα προς δέκα εκατομμύρια.

261 άτομα έχουν σκοτωθεί και πολύ περισσότερα τραυτισθεί, σε επιθέσεις μουσουλμάνων κατά μη-μουσουλμάνων, σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ετών, σε μία μόνο χώρα, τη Γαλλία (πληθυσμός: 66 εκ.). Με μέσες ετήσιες απώλειες τους 66 νεκρούς ετησίως, οι Γάλλοι έχουν ακριβώς δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από έναν μουσουλμάνο, απ’ ό,τι ένας μουσουλμάνος να σκοτωθεί από έναν μη-μουσουλμάνο τρομοκράτη, οπουδήποτε στο Δυτικό Κόσμο.

Χριστιανισμός: Η περισσότερο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο

Οι αριθμοί είναι ασύγκριτα χειρότεροι, αν δούμε την κατάσταση των Χριστιανών στο μουσουλμανικό κόσμο. Πρόκειται για το πιο ακραίο παράδειγμα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σημερινό κόσμο. Σύμφωνα με το «Open Doors», τουλάχιστον 4.305 ταυτοποιημένοι Χριστιανοί έχουν εκτελεστεί από μουσουλμάνους, λόγω της πίστεώς τους, μόνο το 2018.

Χριστιανικά σωματεία ανά τον κόσμο προειδοποιούν ότι 300 εκατομμύρια Χριστιανοί, που ζουν σε χώρες με μουσουλμανική πλειονότητα, υπήρξαν θύματα βίας, καθιστώντας τη χριστιανική πίστη «την περισσότερο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο».

Αυτό οδηγεί τις πιθανότητες ενός Χριστιανού σε μία μουσουλμανική χώρα να δολοφονηθεί από έναν μουσουλμάνο – απλά γι’ αυτό που πιστεύει – σε μία προς 70.000. Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ένας Χριστιανός που κατοικεί σε μία χώρα, μουσουλμανική στην πλειονότητα του πληθυσμού της, απειλείται 143 φορές περισσότερο να σκοτωθεί από έναν μουσουλμάνο, επειδή είναι Χριστιανός, απ’ ότι αυτό ισχύει αντίστροφα για έναν μουσουλμάνο σε μία δυτική χώρα.