Κορωνοϊός: Δραματικές εκκλήσεις για τον εμβολιασμό εγκύων και ηλικιωμένων

Κορωνοϊός: Δραματικές εκκλήσεις για τον εμβολιασμό εγκύων και ηλικιωμένων

Στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας εμβολιασμού, βρίσκονται οι έγκυες αλλά και οι ηλικιωμένοι, καθώς κατά κοινή παραδοχή, αποτελούν τις δύο κατηγορίες πολιτών που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά από κορωνοϊό.

Καθώς, την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, ανοίγει και η πλατφόρμα για την χορήγηση της τρίτης δόσης, σε πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών, οι δύο προαναφερόμενες κατηγορίες, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας που καταβάλουν Πολιτεία και Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να τους πείσουν για την ασφάλεια του εμβολιασμού τους. Ειδικότερα, μετά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου πλεύρη για την εξέταση καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες γυναικολόγοι, αποτρέπουν τις έγκυες από το να εμβολιαστούν, έκκληση για τον εμβολιασμό τους απηύθυναν κατά την ενημέρωση της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου, και οι κυρίες Μίνα Γκάγκα και Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Οι περισσότεροι θάνατοι είναι ανθρώπων μεγάλης ηλικίας», σημείωσε επίσης η κ. Γκάγκα, προτρέποντας σε εμβολιασμό.

Με τη σειρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός στην εγκυμοσύνη είναι ασφαλής και απαραίτητος, ενώ το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ηλικιωμένους, επισημαίνοντας ότι περίπου ένας στους τρεις άνω των 70 ετών μη εμβολιασμένους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, θα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο αν προσβληθεί από τη νόσο.

«Ο εμβολιασμός μειώνει αυτές τις πιθανότητες 10 με 20 φορές. Αντί να καταλήξουν 50 στους 100 στο νοσοκομείο θα καταλήξουν δύο», είπε ο κ. Μαγιορκίνης κάνοντας έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν την «λογική και ασφαλή επιλογή. Να εμβολιαστούν».

Αλίκη Κωνσταντινίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *