Αρχική Εθνικά Θέματα Η Γιάννα Έκοψε τους Πρώτους «Ήρωες» του ’21

Η Γιάννα Έκοψε τους Πρώτους «Ήρωες» του ’21

0
359

Με κυβερνητική παρέμβαση, γράφουν κάποια ΜΜΕ, απομακρύνθηκαν από την Επιτροπή του 1821 ο Αντώνης Παπαγιαννίδης (διακεκριμένος δικηγόρος, δημοσιογράφος, εκδότης, συγγραφέας και άλλοτε διευθυντής του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ) και ο Λευτέρης Κουσούλης (κορυφαίος πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας, αρθρογράφος και σύμβουλος δύο πρωθυπουργών).

Η αιτία είναι η διαφωνία τους για την ιδεολογική κατεύθυνση της επιτροπής. Προφανής και κραυγαλέα πλέον η εξέλιξη της επιτροπής σε μάζωξη εθνομηδενιστών με σκοπό την αποδόμηση της Ελληνικής Επανάστασης.

Αν γνωρίζαμε την κυρία Αγγελοπούλου, θα την προειδοποιούσαμε ότι η προεδρία της σε αυτήν την επιτροπή εκφυλίζεται ήδη σε μηχανισμό γενικής κατακραυγής και απαξίωσής της και σε Βατερλώ της μέχρι τώρα επιτυχημένης σταδιοδρομίας της.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι αυτά συμβαίνουν σε περίοδο διακυβέρνησης της “κεντροδεξιάς” και όχι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΔΗΜΑΡ.

Ο πολιτικός επιστήμων Λευτέρης Κουσούλης δήλωσε για το θέμα στο Ποντίκι : «Η διάσταση που έχει προκύψει, όπως με ακρίβεια περιγράφετε, είναι αποτέλεσμα μιας διαφωνίας βάθους για το νόημα και τη σημασία των 200 χρόνων. Κάτι που ούτε η κυβέρνηση φαίνεται να το κατανοεί».