Ενδεικτικό της στάσεως που έχουμε να αναμένουμε από τους λαθροεισβολείς που η κυβέρνηση επιβάλλει στις τοπικές κοινωνίες, προσφέροντάς τους κατάλυμα σε ξενοδοχεία και σπίτια, χρηματοδοτούμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι και το παρόν βίντεο. Η αχαριστία πάει σύννεφο.

Στη συνέντευξη αυτή που περιλαμβάνεται, η οποία γυρίστηκε από το SKY TV με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τη βρετανική πολιτεία για το δράμα των «προσφύγων», βλέπουμε μία μουσουλμάνα, η οποία μιλά, λες και η φιλοξενία της οπουδήποτε στην αγγλική επικράτεια, έστω και στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση του βρετανικού κράτους.

Χωρίς ίχνος ευγνωμοσύνης για το γεγονός ότι μπορεί να προφυλαχθεί από το κρύο και τα φυσικά φαινόμενα, εξανίσταται ότι τα «κοντέινερ είναι για αποθήκευση εμπορευμάτων και ότι οι ίδιοι δεν είναι ούτε εμπορεύματα ούτε έπιπλα». Αποφεύγει έστω και τα προσχήματα να τηρήσει και εγκαλεί το κράτος που τη δέχθηκε και της παρέχει έστω και αυτό το κατάλυμα, επειδή αυτό της συμπεριφέρεται σα ζώο.

Έχουμε υποχρέωση πρώτα στους δικούς μας ανθρώπους

Την ίδια στιγμή, εκατομμύρια άνθρωποι στο δυτικό κόσμο, ο οποίος εποικίζεται από εξ’ Ασίας και Αφρικής ορμώμενους λαθρομετανάστες, βλέπει τους δρόμους του γεμάτους από αστέγους γηγενείς, εξαθλιωμένους από τις οικονομικές κρίσεις και τις συνέπειες της χρεωκοπίας των δημοσιονομικών πολιτικών σε κάθε χώρα.

Η Ελλάδα καλείται σήμερα να ξαναδεί το ίδιο έργο σε επανάληψη και εμμένει στο να μην διδάσκεται από τα παθήματα των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες άπλωσαν χείρα βοηθείας και είδαν τους ευεργετηθέντες να τη δαγκώνουν. Σα να επιθυμούμε να ξαναζήσουμε τους εφιάλτες του Λονδίνου, της Νίκαιας, των Παρισίων, των Βρυξελλών και της Βαρκελώνης και σα να μη γνωρίζουμε επακριβώς τι θα συμβεί, οδεύουμε προς το γκρεμό, αρνούμενοι να πράξουμε τα αυτονόητα.

Συγχρόνως, η κυβέρνηση προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, την ώρα που χρηματοδοτεί αυτούς τους ανθρώπους και αυτοί με το δικό μας οβολό κινούνται και ενεργούν βάσει του δικού τους ηθικού και πολιτιστικού κώδικα, αδιαφορώντας για τους κανόνες λειτουργίας της κοινωνίας μας.