Μέσω Twitter ανακοίνωσε ο γνωστός διώκτης των εθνικών ιδεών και αυτόκλητος (;) υπερασπιστής των λαθρομεταναστών, Παναγιώτης Δημητράς τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε κατά του δικηγόρου και Προέδρου της Νέας Δεξιάς Φαήλου Κρανιδιώτη.

Ο Παναγιώτης Δημητράς, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, οργάνωσης που συνδέεται άμεσα με τον μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος, υπέβαλε τη μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της υποδιεύθυνσης ρατσιστικής βίας Αττικής. Παρακάτω το κείμενο:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
12 Οκτωβρίου 2019
Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά του Φαήλου Κρανιδιώτη, προέδρου του κόμματος «Νέα Δεξιά», για ξενοφοβική ρητορική μίσους σε tweet του από τις 9 Οκτωβρίου 2019, στο οποίο αποκαλεί τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες «παράνομους κατσαπλιάδες». Όλα τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους από αρχηγό ελληνικού πολιτικού κόμματος, άρα με τις προβλεπόμενες από το νόμο επιβαρυντικές συνθήκες.

***

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή,
Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
email: [email protected]
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας μετά από έγκριση ή διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει τη δυνατότητα της διερεύνησης αδικημάτων ρατσιστικής βίας. Κυρίως, αν λόγω της βαρύτητας του τρόπου, των μέσων και των ειδικών συνθηκών τέλεσής τους συγκινούν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, ή είναι δυνατόν να επηρεάσουν δυσμενώς το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ή απαιτούν ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση προς αποκάλυψη των δραστών και συλλογή των απαραίτητων στοιχείων για την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη, ή πιθανολογείται η ανάπτυξη οργανωμένης ρατσιστικής δράσης σε ευρύτερες περιοχές μιας ή περισσότερων Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ενημερώνονται αρμοδίως ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης οι οποίοι παρέχουν, εφόσον ζητείται, κάθε σχετική συνδρομή και διευκόλυνση μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών τους. Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών του προσωπικού των Τμημάτων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας που επιλαμβάνονται κατά τα προαναφερόμενα, υποβάλλεται από τον Διευθυντή της οικείας Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας σχετική αναφορά στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία εκτίθενται τα αδικήματα που διαπιστώθηκαν, οι συνθήκες βεβαίωσής τους και κάθε άλλο σχετικό με αυτά στοιχείο.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Ο γνωστός δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης δεν έχει μέχρι στιγμής αντιδράσει. Άλλωστε, πλην ελαχίστων τηλεοπτικών εμφανίσεων και της αρθρογραφίας του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» οι δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις του έχουν περιορισθεί.

Είναι ωστόσο κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα δώσει την απάντησή του είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων είτε μέσω κάποιου άρθρου. Ως προς το νομικό κομμάτι… δε νομίζουμε να ιδρώνει το αυτί του.