Για να περάσει η συνεκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο και η διανομή του Αιγαίου μπορεί να φτάσουμε και σε σύμπραξη τύπου CDU-SPD.

Σκέφτονται να διαγράψουν κάποια χρέη, προκειμένου να αποδεχθούν οι νησιώτες εγκαταστάσεις με χιλιάδες μουσουλμάνους δίπλα στα σπίτια τους. Έτσι θα πάει το πράγμα μέχρι τη Χάγη. Έτσι σκέφτονται να παρακάμψουν διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και πολεμική ατμόσφαιρα για όσα απαράδεκτα γίνονται στα νησιά και για όσα μελετούν για την επικαιροποίηση της Λωζάνης. Για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Θα σου δώσω ένα πιάτο φαΐ και θα αποδεχτείς τα βήματα που θα γίνουν προς τα πίσω για τα εθνικά θέματα. Θα σου απαλείψω κάποιο χρέος ή θα το συμψηφίσω αλλά δεν θα κατέβεις στις πλατείες να διαμαρτυρηθείς για αυτά που θα βάλει η Τουρκία στο συνυποσχετικό. Θα δεχτείς όλους τους ξένους στη γειτονιά σου αλλά εμείς την αλλοίωση της ζωής σου, τις υποχωρήσεις, τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Κυριά Μέρκελ θα τις πατσίσουμε με ανταποδοτικά μέτρα. Με την υπόσχεση ότι κάποια εκατομμύρια σε έργα και κυρίως σε φόρους θα πέσουν στις περιοχές που πλήττονται από το μεταναστευτικό. Δηλαδή με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομίας, έναντι αυτών που σου προσφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή οι Γερμανοί, πρέπει να δεχτείς τις κλοπές, τις διαρρήξεις, τις λεηλασίες, τη βρώμα, τις ασθένειες και όσα ήδη καταγράφονται και θα καταγραφούν στο αστυνομικό δελτίο.

Πρέπει να μάθεις να ζεις έτσι, γιατί το μεταναστευτικό δεν έχει να κάνει ούτε με ουμανισμό, ούτε με τη δήθεν φιλανθρωπία των ελληνικών κομμάτων, ούτε με τον αντιρατσισμό που τρέχει από τα μπατζάκια όλων. Έχει να κάνει με μεγάλη μπίζνα. Έχει να κάνει με εκατομμύρια τα οποία νέμεται και διαχειρίζεται η ολιγαρχία του τόπου μαζί με τις πολιτικές οικογένειες. Μητρώο ΜΚΟ υπήρχε πάντα. Ξαφνικά ο πρωθυπουργός μας ανακάλυψε ότι πρέπει να γίνει. Να ξεκαθαρίσουμε τους δικούς μας που κονομάνε, από τους θολούς και ύποπτους που παίρνουν μερίδιο από το δικό μας κορβανά. Η κα Μέρκελ υποσχέθηκε αρκετά, αρκεί ούτε ένας μελαχρινός να μη φτάσει στον ευρωπαϊκό βορρά. Δέχεται μόνο ξανθούς, ψηλούς, γαλανομάτηδες και προτεστάντες. Όλους τους άλλους, δηλαδή όλους πρέπει να τους κρατήσει ο Μητσοτάκης. Ο δικός της άνθρωπος στην Αθήνα. Ότι έκανε ο Τσίπρας, πρέπει να το κάνει καλύτερα ένας άνθρωπος που μιλάει πολύ καλά αγγλικά και έχει πρώτη γλώσσα τα γερμανικά. Αλίμονο να φτάσουμε στο σημείο, ο Αλέξης να είναι προτιμότερος από τον Κυριάκο. Για να προχωρήσει η κατάσταση εδώ στον αστερισμό του Νότου, πρέπει να έχουμε τον Κυριάκο Τσίπρα και τον Αλέξη Μητσοτάκη.

Πολεμική κατάσταση επικρατεί στα ακριτικά νησιά. Ενώ υπάρχει σύγχυση πληροφοριών, έλλειψη επικοινωνίας με τις τοπικές αρχές και ο φίλος μου ο Περιφερειάρχης Αιγαίου ο κος μουτζούρης δεν μιλάει πια για κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά για πολεμική ατμόσφαιρα. Ακούγονται και πράγματα δυσνόητα και εξόχως ανησυχητικά.

Π.χ ότι οι εγκαταστάσεις που πρόκειται να γίνουν στα νησιά μας, καλή κονόμα για εργολάβους της κυβέρνησης, θα γίνουν σε χώρους που έχουν σχεδιαστεί για δράση των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση επίθεσης από τους γείτονες. Δηλαδή είναι οριοθετημένοι χώροι για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών και κομάντος. Είναι – όπως λένε – χώροι προκάλυψης των ενόπλων δυνάμεων. Δεν είμαι ειδικός, δεν θέλω να το πιστέψω, μου το έλεγαν χθες πρόεδροι κοινοτήτων που τους είπαν ότι ακόμη και ιδιωτικά οικόπεδα θα παρθούν υπέρ των μεταναστών και όσων στέλνει από εκεί ο Ερντογάν. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η κυβέρνηση είναι καρμπόν με την προηγούμενη. Μην ακούτε και διαβάζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την αυτοκριτική του και ότι ως παλαιά ιερόδουλη εξομολογείται τις αμαρτίες του, αναγνωρίζοντας ότι δεν ήξερε τους συσχετισμούς των ευρωπαϊκών δυνάμεων και τα θέματα των τραπεζών το 2015. Μην ακούτε τη ΝΔ να λέει ότι παρέλαβε δύσκολες καταστάσεις στο μεταναστευτικό και στα εξωτερικά θέματα. Είναι καρμπόν. Ακολουθούν τους ίδιους δρόμους τόσο στα εθνικά θέματα, όσο και στην οικονομία. Ο Μητσοτάκης στήριξε απόλυτα τον Τσίπρα στη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε πήγε σε διαδηλώσεις, ούτε προέτρεψε τον κόσμο να πάει στις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Απλά είπε και ήξερε ότι αυτό θα γίνει, ότι μόλις ψηφιστεί η επιβλαβής για την Ελλάδα συμφωνία, θα παράγει νόμιμα αποτελέσματα που δεν θα μπορεί να ανακόψει. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Ο Τσίπρας θα στηρίξει το Μητσοτάκη, τόσο στη συνεκμετάλλευση της Ανατολικής Μεσογείου, όσο και στη διανομή του Αιγαίου. Με τη σειρά του θα πει ότι : «Μόλις βγει η απόφαση της Χάγης, θα παράγει νόμιμα αποτελέσματα». Όλα είναι προαποφασισμένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ, θα γίνουν ένα. Μπορεί να μη λέγονται πλέον ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΚΙΝΑΛ αλλά θα γίνουν ΈΝΑ. Για να προλάβουν πρόωρες εκλογές του Μητσοτάκη που θέλει να κάψει την αναλογική, όσο ακόμη είναι ισχυρός στο εκλογικό σώμα και δεν αποκλείεται να πάμε και σε διπλές εκλογές. Όλα είναι προαποφασισμένα και μπορεί να πει κανείς ότι το συνυποσχετικό ψήνεται σε γερμανικό φούρνο, μπορεί της Ζίμενς, με τη σχολαστική επιμέλεια των καλύτερων καθηγητών του ΕΛΙΑΜΕΠ και το OpenSociety.

Πρέπει να υπάρξει ένας διπολισμός, πλήρως ελεγχόμενος από τις δάνειες δυνάμεις, που μπορεί να φτάσει αν χρειαστεί, σε ένα μεγάλο και ευρύ σχηματισμό τύπου CDU-SPD. Αυτό σημαίνει απελευθέρωση – επανεκκίνηση όπως λέει το μήνυμα της πλέον ιδανικής συντονίστριας της επετείου των 200 ετών από το ’21.

Απελευθέρωση με πολεμική ατμόσφαιρα στα ακριτικά νησιά και επανεκκίνηση με τη δική μας Barbie στο μελαχρινό. Την κα Γιάννα Αγγελοπούλου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισε να χρησιμοποιεί μηνύματα – σλόγκαν και μεθόδους του κου Τσίπρα. Για την ακρίβεια και τα δύο κόμματα και μη γελιέστε από τα χρώματα, χρησιμοποιούν τις ίδιες μπροσούρες που παράγονται επί μνημονίου από τα βερολινέζικα κέντρα προπαγάνδας της οικονομικής κατοχής. Έλεγε ο Τσίπρας: ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Λέει ο Μητσοτάκης; « το είπαμε, το κάναμε». Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Πρώτα είχαμε τον κο Κυριάκο Τσίπρα, τώρα έχουμε τον κο Αλέξη Μητσοτάκη. Η κοινωνική εικόνα, όπου και αν κοιτάξεις, είναι ίδια. Όπως και η εικόνα των εθνικών θεμάτων. Οκτώ μήνες είναι πάνω ο Κυριάκος και άρχισαν να λένε και να γράφουν ότι προετοιμάζονται για εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκειμένου να ξανακερδίσουν την εξουσία και να επιμηκύνουν την παρουσία τους στην κυβέρνηση, γιατί τρέμουν τόσο το προσφυγικό, όσο και το κόστος από την ατμόσφαιρα στα νησιά και στην Μακεδονία. Ήδη φαίνεται τι θα ακολουθήσει πέραν της άγριας κατάστασης στα ακριτικά νησιά. Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών και ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί του Κυριάκου Τσίπρα φωνάζουν ότι οι τράπεζες είναι θύματα και πρέπει να τις σώσουμε. Μάλιστα ο κος Σταικούρας είπε στον ΑΝΤ1 ότι οι τράπεζες έχουν ευθύνες αλλά οι τράπεζες έχουν πληρώσει και το μάρμαρο της κρίσης. Το είπε ο Σταϊκούρας μετά τους τραπεζικούς σπασμούς του κου Γεωργιάδη και τις καθημερινές κραυγές υπέρ των δάνειων δυνάμεων του κου Στουρνάρα που ακούγεται σε όλη τη χώρα να φωνάζει: « είμαι δικός τους, είμαι δικός τους! Δώστε μου και άλλη γερμανίλα. Αφήστε να μας σκίσουν οι Γερμανοί. Μην ακούτε τι λέει ο Γιούνκερ».

Την ίδια ώρα, που ο Τσίπρας κάνει βαθιά αυτοκριτική και γονατιστός μέσα στο γραφείο του αναγνωρίζει ότι ήταν άσχετος, επιζήμιος και βούλιμος για εξουσία το 2015. Την ώρα της μεγάλης αυτοκριτικής και των αναμνήσεων του έρωτά του με τη σύντροφό του. Την ώρα που οι γνωστοί όμιλοι και οι δανειστές θέλουν πλέον να γίνει η κα Φώφη εις σάρκαν μίαν, ένα με τον Κυριάκο Τσίπρα, οι εφημερίδες της κυβέρνησης γράφουν ακριβώς ότι έγραφαν παλιά οι εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ και οι εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ γράφουν ότι έγραφαν παλιά οι εφημερίδες της ΝΔ. Μικρό παράδειγμα. Η εφημερίδα του κου Αλαφούζου έχει σήμερα πρωτοσέλιδο θέμα: η σπαρακτική απολογία του κου Τσίπρα. Οϊμέ οιμέ τι έμελε να πάθω. Η εφημερίδα των Συντακτών που πρόσκειται στην Κουμουνδούρου, περιγράφει τον εμπαιγμό χιλιάδων συνταξιούχων, οι οποίοι τιμωρούνται με τα λανθασμένα εκκαθαριστικά και την φοβερή ταλαιπωρία τους από ΔΟΥ σε ΔΟΥ. Καρμπόν.

Οι κρωγμοί υπέρ των τραπεζών και όλα αυτά « τα είπαμε και το κάναμε» είναι όμοια με εκείνα που έλεγε ο Τσίπρας. Ο νέος διπολισμός σαπίζει πριν ακόμα ξεκινήσει. Ο νέος ελεγχόμενος από τους δανειστές διπολισμός. Χωρίς να το καταλάβουν σε λίγο, μέσα στην κόλαση των νησιών του Αιγαίου, μέσα στην απόλυτη εξαπάτηση των Σκοπιανών που θα θρυμματίζουν το Βόρεια σε όλες τις πινακίδες, θα καταλάβουμε πόσο όμοιοι είναι ο Κυριάκος Τσίπρας και ο Αλέξης Μητσοτάκης. Το να φωνάζεις : « είμαι αριστερός, είμαι το παλιό 3% αλλά θέλω να γίνω Ανδρέας Παπανδρέου, θέλω να γίνω ΠΑΣΟΚ, να φοράω ζιβάγκο, να καπνίζω πούρα αντί για πίπα και να καβαλάω το serenity», είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνον που θέλει να ζει μαζί με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, με τους καθηγητές του ΕΛΙΑΜΕΠ, με τους γερμανόφωνους και θαμώνες της γερμανικής πρεσβείας. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτός δεν καπνίζει. Αυτός πάει για σκι και τένις.