Ένας καθηγητής γυμνασίου στην ιταλική πόλη Πράτο φέρεται να απείλησε μαθητές και να τους χαρακτήρισε ως «φασίστες», αν ηρνούντο να τραγουδήσουν το μαρξιστικό τραγούδι «BELLA CIAO» στην τάξη.

Ο καθηγητής φέρεται να ζήτησε από τους μαθητές να τραγουδήσουν το γνωστό τραγούδι, το οποίο – λίγοι το γνωρίζουν στη χώρα μας – συνδέεται με το κομμουνιστικό κίνημα των Ιταλών Παρτιζάνων, το οποίο έδρασε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι όχι μόνο τους απείλησε ότι θα τους χαρακτηρίσει «φασίστες», επειδή δε δέχονταν να το τραγουδήσουν, αλλά και ότι αυτό θα επηρεάσει τους βαθμούς τους, αναφέρει η IL GIORNALE.

Οι κατηγορίες είδαν το φως της δημοσιότητος, όταν ένας από τους γονείς αυτών των μαθητών διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός μέσω του Facebook, πράγμα που έγινε αντιληπτό από την τοπική οργάνωση της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι.

Λέγκα: Ελπίζουμε να πρόκειται για παρεξήγηση

Το συμβούλιο της Τοπικής Οργάνωσης της Λέγκας στο Πράτο εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι πρόκειται για παρεξήγηση, καθώς οι κατηγορίες εις βάρος του καθηγητού είναι σοβαρές.

«Γι’ αυτό, απαιτούμε διαφάνεια: αυτές είναι απαράδεκτες μέθοδοι, όταν ένας καθηγητής αντιμετωπίζει τα παιδιά με προκατάκληψη και απειλές», δήλωσε το κόμμα.

Σύμφωνα με την IL GIORNALE, αν περισσότεροι γονείς μαθητών επιβεβαιώσουν αυτές τις κατηγορίες, ο καθηγητής θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά ενδεχομένων, ξεκινώντας από την απόλυση και καταλήγοντας σε νομικές συνέπειες.

Σαλβίνι προς Κομισιόν: Δε μας λέτε και το BANDIERA ROSSA;

Το Δεκέμβριο, ο Ματέο Σαλβίνι επέκρινε τα αριστερά μέλη της Κομισιόν για το γεγονός ότι τραγουδούσαν το BELLA CIAO στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου, ρωτώντας τους αν θα συνέχιζαν τραγουδώντας το BANDIERA ROSSA, ύμνο ουσιαστικά των Ιταλών κομμουνιστών.

Μελόνι: Γελοίο θεατράκι από τους υψηλότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Η Τζιόρτζια Μελόνι, ηγέτιδα του εθνικού συντηρητικού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» (FdI) και σύμμαχος του Σαλβίνι, επεκτάθηκε λέγοντας: «Είμαι μόνον εγώ που θεωρώ αυτό το γελοίο θεατράκι των υψηλοτέρων ευρωπαϊκών θεσμών σκανδαλώδες; Δεν έχουν κάτι σημαντικότερο ν’ ασχοληθούν;»

Η απόπειρα διάδοσης της αριστερίστικης ιδεολογίας έχει επισημανθεί αρκετές φορές στα ιταλικά σχολεία τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων και περιβαλλοντολογικών μαθημάτων που ως σκοπό έχουν να καταστήσουν τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής τμήμα αρκετών θεμάτων που περιλαμβάνει η διδακτέα ύλη της δημόσιας εκπαίδευσης.