Απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία του κοινοβουλίου, στο Λονδίνο, ο ηγέτης του BREXIT PARTY Νάιτζελ Φαράζ (Φάρατζ) δήλωσε στους BREXITEERS ότι «ο πόλεμος έληξε», καθώς η Μεγάλη Βρετανία εγκαταλείπει επισήμως πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο τέως Ευρωβουλευτής Φάρατζ μίλησε σε χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Ουεστμίνστερ για να εορτάσουν την επίσημη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από το ευρωπαϊκό πολιτικό μπλοκ, λέγοντας: «Είναι γεγονός. Ο πόλεμος έληξε. Νικήσαμε!»

«Και τώρα έχουμε με τον Μπόρις Τζόνσον ένα χαρισματικό πρωθυπουργό, ο οποίος λέει τα σωστά. Λέει όλα τα σωστά», είπε ο Φάρατζ και προσέθεσε: «Ποτέ μου δε φαντάστηκα ότι θα δω ποτέ έναν πρωθυπουργό των Συντηρητικών να λέει έστω και ένα σωστό πράγμα!»

Ο Φάρατζ συνέχισε προσθέτοντας ότι όλες οι ελπίδες του βρετανικού κοινού μπορούν να επαναπαυθούν στις ενέργειες του πρωθυπουργού Τζόνσον και δήλωσε ότι ο ίδιος, μαζί με τους υποστηρικτές του, θα διασφαλίσουν ότι ο Τζόνσον θα τηρήσει τις υποσχέσεις του για μία Βρετανία ανεξάρτητη και ελεύθερη.

«Ας είμαστε αισιόδοξοι, ας σκεφτούμε το μέλλον του σπουδαίου έθνους μας, ας σκεφτούμε το παράδειγμα που δίνουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη και τον ελεύθερο κόσμο επίσης,» δήλωσε ο Φάρατζ.

Ο Φάρατζ είχε πρόσφατα ασκήσει κριτική στο γεγονός ότι στην πραγματικότητα πολλά από τα λαϊκά και εθνοκυριαρχικά κόμματα έχουν εγκαταλείψει τις πολιτικές εγκατάλειψης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπως οι Σουηδοί Δημοκράτες, τους οποίους κατηγόρησε ότι έχουν διαφθαρεί με «σαμπάνιες και ωραία γεύματα».

Η Δανία στο δρόμο που χάραξε η Βρετανία

Την ίδια ώρα, το Δανικό Λαϊκό Κόμμα (DF) εξακολουθεί να είναι ανοικτό στην προοπτική της εξόδου από την Ε.Ε., με τον Ευρωβουλευτή Μόρτεν Μέσερσμιντ να προβλέπει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η χώρα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το έτος 2030.

«Ας γιορτάσουμε απόψε, όπως δεν το κάναμε ποτέ,» είπε ο Φάρατζ στο πλήθος που τον αποθέωνε και δήλωσε: «Εσείς και όλοι εμείς γράψαμε ιστορία, και αυτή είναι η σημαντικότερη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία του σπουδαίου έθνους μας.»