Υλικά

• 4 ορτύκια
• ½ φλιτζάνι ξύδι
• 2 φλιτζάνια κρασί
• 1 φλιτζάνι λάδι
• Λίγη ρίγανη
• Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά τα ορτύκια. Τα κόβετε στη μέση κατά μήκος, τα βάζετε σε μια λεκάνη, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με ρίγανη.
Τα περιχύνετε με το ξύδι και το κρασί και τ’ αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Στραγγίζετε τα πουλιά και τα σωτάρετε στο τηγάνι με λίγο λάδι.
Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι και τον ζωμό που τα μαρινάρατε.

Τ’ αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, ρίχνοντας λίγο νερό ακόμη.
Όταν σωθούν τα υγρά, δέσει η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας, τα βάζετε σε πιατέλα και τα σερβίρετε με χυλοπίτες, τις οποίες έχουμε περιχύσει με φρέσκο βούτυρο και πασπαλίστε με κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

Πηγή: https://kynigesia.gr/index.php/lifestyle/753-ortykia-krasata?fbclid=IwAR2m3GyM8YouHTOlWUhfvCod6wv46_nfWpvzVF16cOWByoSQcQJ81EEJM6M