Ιδιαίτερη τιμή αισθάνονται αρκετοί για το νέο Έλληνα πολίτη, Τομ Χανκς – ελληνιστί, Θωμάς Κουβαράς. Καταξιωμένος ηθοποιός, ο οποίος έγινε διάσημος και ιδιαίτερα δημοφιλής με την ταινία PHILADELPHIA που ανεδείκνυε τα προβλήματα της κοινότητος των ομοφυλοφίλων.

Λίγοι βέβαια γνωρίζουν ότι ο αγαπούλης χολιγουντιανός σταρ, δεν είναι τόσο ευρέως αγαπητός στις ΗΠΑ. Όσοι Ρεπουμπλικανοί άκουσαν ότι του απενεμήθη η ελληνική υπηκοότητα, του ευχήθηκαν «στο καλό και να μην ξανάρθεις».

Παντρεμένος με την ελληνικής – από τη Δρόπολη – αλλά και βουλγαρικής καταγωγής Ρίτα Γουΐλσον, τω γένος Ιμπραΐμοβιτς, ο Τομ Χανκς είναι και ιδιαίτερα αγαπητός στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Υπάρχουν ωστόσο και αρκετά σκοτεινά σημεία στην προσωπικότητά του.

Σηματικότερο εξ’ αυτών είναι η σχέση του με τον συνιδρυτή του ιδρύματος Κλίντον Τζέφρεϊ Έπσταϊν. Συχνός επισκέπτης ο Τομ Χανκς της Νήσου των Οργίων, στην οποία ο Έπσταϊν, καταδικασμένος παιδεραστής, φιλοξενούσε τους διακεκριμένους αριστερούς φίλους του. Τα μυστικά που στοίχειωναν το συγκεκριμένο ιδιωτικό νησί, ήταν και πιθανότατα η αιτία της «αυτοκτονίας» του Τζέφρεϊ Έπσταϊν τον περασμένο Αύγουστο στο κελί του, καθώς είχε συλληφθεί με σωρεία κατηγοριών.

Ο Τομ Χανκς κατηγορήθηκε το 2018 μέσω του Twitter από την Σάρα Ρουθ Άσκραφτ, ότι σε ηλικία 13 ετών ο πατέρας της την «πούλησε» στον Τομ Χανκς για άγνωστο ποσό. Η συγκεκριμένη είχε γράψει τότε, παραθέτοντας μία φωτογραφία της στην ηλικία των 13:

Η δημοσίευση της Σάρα Ρουθ Άσκραφτ στο Twitter, όπου κατηγορεί τον Τομ Χανκς ότι την αγόρασε σε ηλικία 13 ετών από τον πατέρα της.
Η δημοσίευση της Σάρα Ρουθ Άσκραφτ στο Twitter, όπου κατηγορεί τον Τομ Χανκς ότι την αγόρασε σε ηλικία 13 ετών από τον πατέρα της.

«Αυτή είμαι εγώ στα 13, στην ηλικία που ο Τομ Χανκς με αγόρασε από τον πατέρα μου για σεξ ως αποσυναρμολογημένη κούκλα. Αναρρωτιέμαι πόσα πλήρωσε; Αναρρωτιέμαι, πόσα δολάρια έβγαλε ο πατέρας μου για να με χειραγωγήσει και να πουλήσει το παιδικό κορμί μου για όλη του τη ζωή. Θα μάθω ποτέ;»

Στο διαδίκτυο, δύσκολα μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για το τι συνέβη μετά τη συγκεκριμένη κατηγορία. Το ίδιο το TWEET εξαφανίστηκε, όμως η συντάκτρια καλά κρατεί. Ποιος ξέρει; Η Άσκραφτ για μήνες εξαπέλυε κατηγορίες κατά του Χανκς, ενώ μέσω του προφίλ της έχει επιτεθεί με ανάλογες κατηγορίες και κατά της Χίλαρι Κλίντον και της οικογενείας της. Είναι υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ και «ποντάρει» πολύ στην επίθεση, την οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει εξαπολύσει εναντίον των διακεκριμένων παιδεραστών.

Η γνωστή υπόθεση Ουάινσταϊν, όπου ο διάσημος παραγωγός απετέλεσε τον αποδιοπομπαίο τράγο για όλη τη διαστροφή που σκιάζει το Χόλιγουντ, βύθισε στο σκοτάδι πολλά από τα σκάνδαλα που ο Έπσταϊν θα μπορούσε να αποκαλύψει. Και είναι ειλικρινά κρίμα που «τον αυτοκτόνησαν» στο κελί του.

Κατά τα άλλα, ο Τομ Χανκς, είναι και κάτοχος του παρασήμου της Ελευθερίας, το οποίο του απένειμε σε ειδική τελετή ο προηγούμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η εμπλοκή του στην πολιτική, αν και δεν είναι συχνή – προσέχει πλέον ο άνθρωπος – είχε ως σταθμό της και τη συμμετοχή του στην αποτυχημένη καμπάνια κατά της απαγόρευσης των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Μάλιστα, τότε, το 2008, είχε ζητήσει συγγνώμη για την επίθεσή του στη Χριστιανική κοινότητα της Πολιτείας, που υποστήριζε συγκεκριμένη διάταξη στο σύνταγμα της πολιτείας που όριζε ρητά ότι «γάμος μπορεί να υπάρχει μόνον μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας». Μια εβδομάδα μετά ζήτησε συγγνώμη.

Ο τρόπος πάντως που ο γνωστός σταρ του Χόλιγουντ «διαδρά» με το κοινό του μέσω των κοινωνικών δικτύων είναι μάλλον ανορθόδοξος και περίεργος, αφού περιορίζεται σε μία τεράστια συλλογή φωτογραφιών από μονά παπούτσια και γάντια στο Instagram – συχνά παιδικά. Οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος αναρωτιέται, πόσα μονά γάντια και παπούτσια συναντά στην καθημερινότητά του και σίγουρα δεν αποτελούν ούτε κλάσμα όσων παραθέτει ο Τομ Χανκς…