Αυτά τα Χριστούγεννα βρίσκουν την Ελλάδα σε μια φάση συνειδητοποίησης, ότι το βάθος της κρίσεως είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της τσέπης του κάθε Έλληνα. Όπως φαίνεται, τα αναγκαία για την πολυπόθητη «κανονικότητα» είναι πολύ περισσότερα από την ανάπτυξη, τη δημοσιονομική προσαρμογή, τα επιδόματα και τις φορολοταρίες.

Πέρα από κάθε δυσκολία για την επιβίωση πολλών συνανθρώπων μας, διαπιστώνουμε μέρα με τη μέρα ότι απειλείται ο τρόπος ζωής μας, η πίστη και ο πολιτισμός μας. Απειλούνται οι αρχές και οι αξίες μας και στιγμές ορόσημα, όπως η γιορτή των Χριστουγέννων, έρχονται για να αναδείξουν τη σημασία της εθνικής και κοινωνικής μας συνοχής έναντι των νέων προκλήσεων, που ουδείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνος του.

Μιας συνοχής που ως πυρήνα της έχει το οικογενειακό αρχέτυπο, το οποίο κάποιοι με φανατισμό πασχίζουν να αποδομήσουν.

Η νέα πραγματικότητα καταδεικνύει τη χρεωκοπία του ατομικισμού και μας δείχνει έναν και μόνο δρόμο. Αυτόν της εθνικής ομοψυχίας και της ανασύνταξής μας για τη διάσωση του πολιτισμού μας. Ενός πολιτισμού που στηρίζεται στους δύο πυλώνες της αρχαίας ελληνικής παράδοσης και παιδείας και στην ορθόδοξη πίστη μας, που συνοδεύει κάθε πτυχή του τρόπου ζωής μας.

Ας είναι λοιπόν αυτή η γιορτή ένα εφαλτήριο για να ξαναθέσουμε την οικογένεια ως προτεραιότητα στις αποφάσεις μας. Ας είναι η αναγέννηση του Θεανθρώπου μια αφετηρία για να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας και την ανάγκη να είμαστε άξιοι των όσων οι πρόγονοί μας μας κληροδότησαν. Το όνομά μας, την πίστη μας, την ελευθερία και τα αγαθά που απολαμβάνουμε. Αξίες και πράγματα εμποτισμένα με αίμα και ιδρώτα και μπολιασμένα με μακραίωνη εμπειρία και γνώση.

Το THE RIGHTER εύχεται σε όλους τους αναγνώστες και τους φίλους του Καλά Χριστούγεννα.