Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ προετοιμάζει ένα νομοσχέδιο που θα αναγκάσει τους παρόχους διαδικτύου να αποκαλύπτουν πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και συνθηματικών, που αφορούν όσους κατηγορούνται για χρήση ρητορικής μίσους.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ, που προέρχεται από τους σοσιαλ-δημοκράτες της SPD, συντάσσει ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα εξαναγκάσει τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ, τις εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών γραμματοκιβωτίων, τις εταιρείες διαδικτυακών πωλήσεων λιανικής και άλλους να προσκομίζουν στην κυβέρνηση ονόματα χρηστών, συνθηματικά, διευθύνσεις IP και πολλά άλλα στοιχεία υπόπτων, αναφέρει το MDR.

H Λάμπρεχτ δέχθηκε σφοδρή επίθεση από αρκετούς σχετικά με την πρότασή της, με τον διευθυντή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Αμβούργου Γιοχάνες Κάσπαρ να αποκαλεί το νομοσχέδιο επίθεση στην ιδιωτικότητα.

Η Γερμανίδα υπουργός υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, ισχυριζόμενη ότι τα συνθηματικά και τα υπόλοιπα δεδομένα θα ζητούνται μόνο κατόπιν δικαστικής εντολής και μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις.

«Δεν υπάρχει ζήτημα μαζικής χορήγησης συνθηματικών, είναι εντελώς εσφαλμένη η παρουσίαση και αυτό δε σχετίζεται με την ουσία και την πρόθεση», δήλωσε.

Η βουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), Τζοάνα Κόταρ ανέφερε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία αποτελεί «μάχη κατά του ελευθέρου διαδικτύου» και ισχυρίστηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί για να φιμώσει πολίτες που επικρίνουν τη γερμανική κυβέρνηση.

Παραδόξως, το ακροαριστερό κόμμα DIE LINKE συμφώνησε με την AfD, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κτίζει ένα αστυνομικό κράτος.

Η Γερμανία διαθέτει ήδη μία από τις πιο δρακόντιες νομοθεσίες σχετικά με το «μίσος» στα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων και νόμων που ορίζουν πρόστιμα ύψους πενήντα εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης που δεν απομακρύνουν περιεχόμενο με ρητορική μίσους εγκαίρως.

Οι γερμανικές αρχές, είναι επίσης γνωστές για το ότι εκδίδουν εντάλματα για σωρεία πολιτών με την κατηγορία της διαδικτυακής ρητορικής μίσους, ένα εκ των οποίων το 2016 περιελάμβανε εξήντα έρευνες σε σπίτια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.

Πηγή: BREITBART