Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντά τους κορυφαίους Γερμανούς επιχειρηματικούς και συνδικαλιστικούς αξιωματούχους για να συζητήσει το πώς θα προσελκύσει ειδικευμένους εργαζόμενους από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα έλλειμμα ειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Η νομοθεσία φέρεται ότι θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου και θα διευκολύνει τους υπηκόους τρίτων χωρών να αποκτήσουν visas για να εργαστούν και να αναζητήσουν θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Οι ρυθμίσεις που εφαρμόζονται σήμερα στους πτυχιούχους πανεπιστημίων επεκτείνονται στους μετανάστες με επαγγελματικά προσόντα και γνώση γερμανικής γλώσσας.

“Πολλές εταιρείες στη Γερμανία αναζητούν επειγόντως ειδικευμένους εργαζόμενους, ακόμη και σε περιόδους οικονομικής ύφεσης”, δήλωσε ο Eric Schweitzer, επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων,  στο συγκρότημα εφημερίδων Funke. “Για περισσότερες από τις μισές εταιρείες, η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις επιχειρήσεις”.

Εάν όλα αυτά είναι αληθή τότε η Ευρώπη, μία γερασμένη ήπειρος, σκοπεύει να αντικαταστήσει τον πληθυσμό της σιγά σιγά από μετανάστες.