Ο πρωταγωνιστής του BREXIT Νάιτζελ Φάρατζ έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους «αφυπνισμένους διασήμους» μετά τη συντριβή της αριστερά στις πρόσφατες βρετανικές εκλογές: «Μην παρατάτε την πρωινή σας δουλειά και αρχίστε να μιλάτε και με ανθρώπους έξω από τη γυάλα του Λονδίνου».

«Έχετε μήπως κάποιες τελευταίες σκέψεις για τον Χιου Γκραντ και τον Στιβ Κούγκαν ή άλλες διασημότητες, όπως η Λίλι Άλεν, αυτούς που προσπάθησαν να σταματήσουν το BREXIT και που σήμερα η μέρα τους μάλλον δεν ξεκίνησε καλά;», ερωτήθηκε ο Φάρατζ από τον οικοδεσπότη του GOOD MORNING BRITAIN Πίρς Μόργκαν μία μέρα μετά τις εκλογές.

Βγείτε και λίγο από τη γυάλα του Λονδίνου!

«Ναι, γυρίστε στο θέατρο, γυρίστε στο τραγούδι – α, και κάντε μια χάρη στον εαυτό σας, βγείτε και λίγο πέραν του περιφερειακού του Λονδίνου (M25) και θα βρείτε ανθρώπους με πολύ διαφορετικές απόψεις από τις δικές σας», είπε, αναφερόμενος στον αυτοκινητόδρομο που συχνά χρησιμοποιείται σε πολιτικές συζητήσεις ως κάποιο νοητό σύνορο ανάμεσα στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της χώρας και την ευρύτερη περιφέρεια.

Ο Χιου Γκραντ, γνωστός για την ενσάρκωση ρόλων μεγαλοαστών σε ρομαντικές κωμωδίες, που τον πλασάρεται στην οθόνη ως αθώος και αξιαγάπητος αγαπούλης, αλλά και για την καταδίκη του πριν χρόνια για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο, είναι ένας αφοσιωμένος υπέρμαχος του BREXIT, ο οποίος επεδίωξε να εκμεταλλευτεί την αναγνωρισμότητά του για να ωοηθήσει μία σειρά υποψηφίων να εκλεγούν – ουδείς εκ των οποίων εξελέγη.

Απογοητευμένος πρέπει να είναι και ο Στιβ Κούγκαν

Ο Στιβ Κούγκαν, αγαπητός στη Βρετανία για το χαρακτήρα του Άλαν Πάρτριτζ – πιθανότατα πιο γνωστός από τον άνδρα που τον υποδύεται – συμμετείχε και αυτός στην καμπάνια για παραμονή στην ΕΕ, χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο ρόλο ως φθηνό όχημα για να πατρονάρει τους ψηφοφόρους του BREXIT.

«Ο Άλαν Πάρτριτζ είναι ένας παραπληροφορημένος αφελής [sic] και γι’ αυτό είναι Συντηρητικός και υπέρ του BREXIT, οπότε ορίστε…», είπε στο CHANNEL 4 και στην παρουσιάστρια Κάθι Νιούμαν.

«Πιστεύω ότι ο λόγος που οι Συντηρητικοί δεν επενδύουν τόσο στην εκπαίδευση είναι επειδή η υποστήριξη που λαμβάνουν εξαρτάται μέχρις έναν βαθμό από την άγνοια», δήλωσε με αυταρέσκεια.

Η Λίλι Άλεν το πήρε πιο βαριά απ’ όλους και… διέγραψε το Twitter της

Η τραγουδίστρια και υπέρμαχη των «Ανοικτών Συνόρων» Λίλι Άλεν, στο μεταξύ, ίσως να έχει πάρει την ήττα των Εργατικών πιο βαριά απ’ όλους.

Όταν τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών άρχισαν να οριστοποιούνται, το Twitter της γέμισε με παραληρηματικές δημοσιεύσεις, όπως «ψηφίστε για να πεθάνουν τα παιδιά σας χωρίς μέριμνα υγείας και με λιγότερους σκουρόχρωμους, όμως η πλάκα είναι ότι ο καπιταλισμός χρειάζεται φθηνά εργατικά χέρια για να εκμεταλλεύεται και γι’ αυτό δε θα μειώσει ΠΟΤΕ τη μετανάστευση και άρα σας δουλεύει» και «Νομίζω ότι ο ρατσισμός και ο μισογυνισμός έχει διεισδύσει τόσο πολύ σ’ αυτή τη χώρα και ότι ο Μπόρις νίκησε εξαιτίας της στάσης του απέναντι σ’ αυτά τα πράγματα και όχι παρ΄όλα αυτά». (σ.σ. είναι αδύνατον να βγει νόημα)

Η Άλεν, συνεπεία των αναπόφευκτων αντιδράσεων διέγραψε το λογαριασμό της στο Twitter, «επειδή πιστεύω ότι αυτές οι πλατφόρμες έδωσαν φωνή στην άκρα δεξιά και τις χρησιμοποιούν για να παραπληροφορούν και να διαδίδουν ψέμματα… Αν δεν υπήρχαν δε θα ήμασταν εδώ.»

Η εκατομμυριούχος εξέδωσε αυτήν τη δήλωση σχετικά με την πλατφόρμα μικροδημοσιεύσεων Twitter, η οποία παρά τους χαρακτηρισμούς της ρέπει εμφανώς προς την φιλελεύθερη αριστερά, τόσο ως προς τους ιδιοκτήτες της όσο και ως προς τους χρήστες της, στο Instagram, μία άλλη γιγαντιαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

του Τζακ Μοντγκόμερι
από το BREITBART LONDON