Οι συνέπειες της λεγόμενης «μετεγκατάστασης» και «αποφόρτισης» αντί της απέλασης και της αποτροπής, φαίνονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Στην Ασπροβάλτα, χωριό όμορο με τα Νέα Βρασνά, όπου εδώ και καιρό μετεγκαθίστανται με τας ευλογίας της πολιτείας υποτιθέμενοι πρόσφυγες, ήτοι λαθρομετανάστες, η δυσαναλογία «φιλοξενουμένων» και γηγενών οδηγεί σε μόνιμες εντάσεις. Έτσι εχθές, πολυάριθμη ομάδα λαθρομεταναστών έδιωξε από γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 μαθητές που βρίσκονταν ήδη εκεί και το κατέλαβαν για να παίξουν οι ίδιοι.

Θυμίζουμε ότι στα Νέα Βρασνά η τοπική κοινότητα είχε αντιδράσει έντονα για τη μετεγκατάσταση μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών που είχαν καταλύσει στα ακριτικά μας νησιά. Σε συνεντεύξεις τους στην τηλεόραση και στον τύπο, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, διότι πέραν της επιθετικής συμπεριφοράς των «φιλοξενουμένων» αυτοί είναι πολύ περισσότεροι από τους γηγενείς κατοίκους.

Μάλιστα, οι αντιδράσεις αυτές είχαν συζητηθεί διεθνώς και είχαν προξενήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ, ο οποίος κατήγγειλε τους κατοίκους της περιοχής με τις γνωστές… καραμέλες.

Κατά το χθεσινό επεισόδιο, όπως αναφέρει και η ειδησεογραφική ιστοσελίδα HELLAS-NOW, «οι μαθητές έπαιζαν αγώνα ποδοσφαίρου, μαζεύτηκαν μια ομάδα από 25 μετανάστες, και με εξύβριση απειλή και το θράσος των υπεράριθμων, διέκοψαν τον φιλικό αγώνα, έδιωξαν τους μαθητές από το γήπεδο και έκαναν κατάληψη του γηπέδου για να παίξουν οι ίδιοι ποδόσφαιρο.

»Οι μαθητές απογοητευμένοι τηλεφώνησαν τους γονείς τους οι οποίοι έφτασαν άμεσα εκεί κοντά στους 15 γονείς και συγγενείς του χωριού, τότε δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση και παραλίγο συμπλοκή!!! μεταξύ γονέων και μεταναστών για εξηγήσεις των γεγονότων.

»Παρενέβη η αστυνομία ύστερα από κλήση, και αφού, έφτασε στο σημείο καθυστερημένα, (ευτυχώς που το περιστατικό είχε λήξη), κατέγραψε το περιστατικό και δόθηκαν στοιχεία.»

Και να σκεφτεί κανείς ότι λίγο πιο πέρα είναι η λεγομένη «θαλασσία», το στρατόπεδο θαλασσίας εκπαιδεύσεως του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) της Ρεντίνας, όπου εκπαιδεύεται η αφρόκρεμα των Ειδικών μας Δυνάμεων… (Επιφυλασσόμεθα, μήπως την έκλεισαν κι αυτή, χάριν της… μετεγκατάστασης και της αποσυμφόρησης).