Αρχική ΒΙΝΤΕΟ NO GOOD! για λαθρεποίκους το ξενοδοχείο στην Καστοριά (video)

NO GOOD! για λαθρεποίκους το ξενοδοχείο στην Καστοριά (video)

0
368
Δεν άρεσε στους λαθρεποίκους η μετεγκατάστασή τους σε ξενοδοχείο της Καστοριάς και το βανδάλισαν, φωνάζοντας NO GOOD, NO GOOD!
Δεν άρεσε στους λαθρεποίκους η μετεγκατάστασή τους σε ξενοδοχείο της Καστοριάς και το βανδάλισαν, φωνάζοντας NO GOOD, NO GOOD!

Χαμός στην Καστοριά από την εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης και αποσυμφόρησης των νήσων του Αιγαίου από λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Υπενθυμίζουμε ότι η Καστοριά βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που θα φιλοξενηθούν λαθρομετανάστες μαζί με τη Λιβαδειά, τη Λαμία, τα Ιωάννινα, την Άρτα, τη Φωκίδα, τον Πύργο, τη Σπάρτη και την Κρήτη.

Την πρώτη εβδομαδα του Δεκεμβρίου επιχειρήθηκε η εγκατάσταση εκατό περίπου ατόμων σε δύο ξενοδοχεία της Καστοριάς. Πέραν ωστόσο των αντιδράσεων των κατοίκων, η εγκατάσταση σε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία δε βρήκε συμφώνους ούτε τους άμεσα ενδιαφερομένους. Σε μαγνητοσκοπημένα πλάνα που αναρτήθηκαν στο Facebook διακρίνονται μετανάστες, ομιλούντες αραβική διάλεκτο να αντιδρούν στη δωρεάν φιλοξενία τους στο εν λόγω ξενοδοχείο (ΧΛΟΗ;), παρ’ ότι οι συνθήκες από τις οποίες προήλθαν περιγράφονται ως τραγικές.

Όπως επισημαίνεται και από διάφορα σχόλια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μαζί με τα συγκεκριμένα πλάνα, το ξενοδοχείο διατίθεται δωρεάν, είναι χρηματοδοτούμενο από το κράτος και σίγουρα παρέχει πολύ περισσότερες ανέσεις από αυτές που απολαμβάνουν άλλοι – εξίσου αχάριστοι – λαθρομετανάστες σε χώρες του εξωτερικού.

Πληροφορίες και για βανδαλισμούς

Όπως αποκαλύπτει το PRONEWS, οι απαιτητικοί έποικοι προκάλεσαν υλικές ζημίες στο «ξενοδοχείο-δομή» της περίφημης «ενδοχώρας», διαμαρτυρόμενοι – ποιος ξέρει – για το… σέρβις ίσως;

Νεκρός λαθρομετανάστης από τροχαίο στην Εγνατία

Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα τουριστικό λεωφορείο που κινούνταν στην Εγνατία στο ύψος της Ιεροπηγής με κατεύθυνση την Αλβανία χτύπησε και τραυμάτισε θανάσιμα πεζό Αφροασιάτη μετανάστη ο οποίος μαζί με άλλους δυο διέσχιζαν την Εγνατία με κατεύθυνση την Αλβανία.

Ο λαθρομετανάστης κατέληξε πριν λίγο στο νοσοκομείο Καστοριάς ενώ ο οδηγός του Ι.Χ κρατείται στην ασφάλεια Καστοριάς.