Στον απόηχο της πολιτικής μηδενικής ανοχής στις συμμορίες των Εξαρχείων και στην καταστολή των κατά παράδοση βιαίων κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιχαίρει.

Όχι γιατί διακατέχεται από κάποια συμπλεγματική χαιρεκακία, αλλά γιατί έχει ο ίδιος βιώσει στο πετσί του τη βία της Αριστεράς, αλλά και την υποκρισία της. Μία υποκρισία που καταδεικνύεται μέσα από τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στα Εξάρχεια και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που αποτελούσαν φυτώρια και άντρο του αριστερού παρακράτους. Μία υποκρισία που αποκαλύπτεται με την αριστερά να εξανίσταται για την βίαιη καταστολή των «κινητοποιήσεων της δημοκρατικής παράταξης» που τάχα οι συμμορίες των Εξαρχείων εκφράζουν. Την αριστερά, που δε δίστασε να κτυπήσει αλύπητα όσους απλά μιλούσαν εναντίον της, εκχωρώντας συγχρόνως το μονοπώλιο της βίας στους αλήτες των Εξαρχείων, με την Αστυνομία ευνουχισμένη και με την πλάτη στον τοίχο.

Λίγοι θυμούνται ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε πέσει θύμα άνανδρης επίθεσης τριών ατόμων το Μάιο του 2012 στα Εξάρχεια. Οι δράστες τότε τον είχαν κτυπήσει στο κεφάλι, του έσπασαν το χέρι και τον έσυραν για πενήντα μέτρα. Εύλογα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφος γράφει σήμερα στο Twitter:

«Όταν τρεις τύποι σαπίζουν για κάνα πεντάλεπτο με κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα δημοσιογράφο πεσμένο στην άσφαλτο, α, έχουμε πράξη αντίστασης στο σύστημα. Όταν αστυνομικοί ζορίζουν για καμιά δεκαριά δευτερόλεπτα καταστροφείς και οπαδούς δολοφόνων, έχουμε χούντα.»

https://twitter.com/i/web/status/1203346025576091648

Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε. Πρέπει αλήθεια στην Ελλάδα μονίμως να παθαίνει κανείς για να μαθαίνει. Αν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δε δεχόταν αυτήν την επίθεση, θα ήταν σήμερα ένας από τους υπερμάχους του κράτους δικαίου, του νόμου και της τάξεως ή μήπως θα ψιθύριζε διαδικτυακά και από κάθε άλλο βήμα τον αποτροπιασμό του, στοχεύοντας κι αυτός να αντλήσει κάποιο «Εύγε» από τους «ναιμεναλλάδες» του κέντρου και το αριστερό κοινό του κόμματός του;