Μόλις ανακάλυψε ο Σαλβίνι ότι τα φουντούκια της Nutella προέρχονται από την Ιταλία έκοψε την συνήθειά του να καταναλώνει το προϊόν!

Αφού ερωτήθηκε από έναν υποστηρικτή του κατά την διάρκεια εκστρατείας του στη Ραβέννα αν εξακολουθούσε να απολαμβάνει τη Nutella, ο Σαλβίνι αποκάλυψε ότι είχε εγκαταλείψει το προϊόν που κατασκευάζει η ιταλική ζαχαροπλαστική ομάδα Ferrero από την επιθυμία να υποστηρίξει τους εγχώριους αγρότες.

«Έχω αλλάξει», απάντησε. «Επειδή ανακάλυψα ότι η Nutella χρησιμοποιεί τούρκικα φουντούκια και προτιμώ να βοηθάω εταιρείες που χρησιμοποιούν ιταλικά προϊόντα, προτιμώ να τρώω ιταλικά, για να βοηθήσω Ιταλούς αγρότες».

Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φουντουκιού στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% της παγκόσμιας προσφοράς, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Η Τουρκία παρήγαγε 439.000 τόνους το 2017, ενώ η Ιταλία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός και ο μεγαλύτερος καταναλωτής φουντουκιών, παρήγαγε 131.000.

Η Ferrero δήλωσε πέρυσι ότι σχεδίαζε να αυξήσει την ποσότητα φουντουκιών που προέρχονται από την Ιταλία μέχρι το 2025 αυξάνοντας το ποσό των εκταρίων που προορίζεται για την καλλιέργεια του καρπού από 70.000 σε 90.000.