Το ίδιο βράδυ με την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, ένας ραβίνος που βρισκόταν για επίσκεψη στο Λονδίνο ξυλοκοπήθηκε στην περιοχή του Άμχερστ Παρκ στο Στάμφορντ Χιλ, Χάκνεϊ.

Δύο έφηβοι επετέθησαν στο ραβίνο στις 9:45 το βράδυ της Παρασκευής, μία ώρα κατά την οποία οι Ορθόδοξοι Εβραίοι απέχουν από τη χρήση τηλεφώνων.

Οι δύο νεαρή φώναζαν «γ***στε τους Εβραίους» και «σκοτώστε τους Εβραίους» την ώρα που κτυπούσαν το ραβίνο, σύμφωνα με το SHOMRIN, μία εβραϊκή ομάδα τοπικής επιτήρησης.

Οι ταυτότητες των νεαρών αντισημιτών παραμένουν άγνωστες προς ώρας. Ο ραβίνος επέστρεψε στο μεταξύ στο Ισραήλ.

Ο Χέρσελ Γκλουκ, ένας διακεκριμένος ραβίνος του Στάνφορντ Χιλ, ανέφερε σε δήλωσή του ότι: «Ένας ραβίνος που επισκεπτόταν το Λονδίνο ξυλοκοπήθηκε σε μία απολύτως απρόκλητη επίθεση από δύο νεαρούς, το βράδυ της Παρασκευής. Για μία κυβέρνηση που υποτίθεται πως νοιάζεται για τον αντισημιτισμό, αυτό είναι άλλο ένα από μία σειρά περιστατικών, όπου δεν υπάρχει αξιόλογη ανταπόκριση, ανάλογη με τη σοβαρότητα που υποτίθεται ότι οι αρχές αποδίδουν σε τέτοια εγκλήματα!»

Η αντισημιτική επίθεση στο ραβίνο συνέβη την ίδια μέρα που ο φονιάς της Γέφυρας του Λονδίνου, ο Ουσμάν Καν, σκότωσε δύο ανθρώπους σε μία τρομοκρατική επίθεση που άφησε άλλους τρεις τραυματίες, παρ’ ότι τα δύο περιστατικά δεν πιστεύεται ότι συνδέονται μεταξύ τους, μεταδίδει η JERUSALEM POST.

Ο Ιακώβ Χαγκοέλ, ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Σιωνιστικού Οργανισμού, δήλωσε ότι ο αντισημιτισμός είναι σε άνοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είπε χαρακτηριστικά: «Το 2019, περίπου 300.000 Εβραίοι ζουν στο φόβο για το μέλλον και την προσωπική τους ασφάλεια.»

Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχιραβίνος του Ηνωμένου Βασιλείου, Εφραίμ Μίρβις, επετέθη στον ακροαριστερό ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, λέγοντας ότι είναι «ακατάλληλος για να κυβερνήσει» λόγω του τρόπου που ο τελευταίος διαχειρίστηκε τις κατηγορίες εις βάρος του για αντισημιτισμό.

«Είναι σφάλμα να αντιμετωπίζει κανείς κάτι τέτοιο πιο πολύ σαν ανθρώπινο πρόβλημα παρά σαν πολιτικό. Είναι πολιτισμικό σφάλμα. Είναι ένα σφάλμα ηγεσίας. Ένα νέο δηλητήριο – προερχόμενο από την κορυφή – έχει ποτίσει το Εργατικό Κόμμα», ανέφερε.

Πηγή: BREITBART.COM