Όπως πρώτο το THE RIGHTER αποκάλυψε εχθές, η κυβέρνηση κινείται διακριτικά με σκοπό να εκτοπίσει τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα του μεταναστευτικού ώστε να πάρει τον έλεγχο των τεραστίων κονδυλίων που διατίθενται στις οργανώσεις αυτές. Η διείσδυση ωστόσο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στα πολιτικά πράγματα και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις αδιαφανείς δραστηριότητές τους, προϋποθέτει εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών τους.

Ήταν επόμενο, ως εκ τούτου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να καλέσει τους εκπροσώπους των ΜΚΟ να καταθέσουν την αίτησή τους, μαζί με τα παραστατικά που προβλέπονται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής τους στο ήδη υφιστάμενο μητρώο των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Συγχρόνως, ήδη εδώ και δύο μέρες, η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων, ξεκίνησε την χαρτογράφηση όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε ενιαίο μητρώο με επικεφαλής την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι ΜΚΟ και να καταστεί ευχερέστερος ο έλεγχος τους.

Παρ’ ότι μέχρι σήμερα κάθε Υπουργείο διέθετε αρχείο με όσες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στους τομείς ευθύνης του, δεν είχε συγκροτηθεί ένα κεντρικό μητρώο παρακολούθησής τους. Πληροφορίες λένε ότι η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων θα ελέγξει όλες τις συναλλαγές των τελευταίων ετών που περιελάμβαναν μεγάλα χρηματικά ποσά και ειδικά αυτές, όπου οι συναλλασσόμενοι ήταν αλλοδαποί.

Η εξέλιξη αυτή ακούγεται ενθαρρυντική, άγνωστο παραμένει ωστόσο, το πόσο αγαθές είναι οι προθέσεις του πρωθυπουργού και του επιτελείου του, οι οποίοι δείχνουν να αποδέχονται αμαχητί τα όσα επιτάσσουν οι Βρυξέλλες αλλά και ο ΟΗΕ στο πλαίσιο του σχεδίου εποικισμού της Ελλάδος και της υπόλοιπης Ευρώπης. Ας μην ξεχνάμε, ότι η Ύπατη Αρμοστεία και ο Διεθνής Οργανισμός Τουρισμού που αναμένεται να φιλτράρουν πλέον τα κονδύλια για τη μετανάστευση, είναι και οι εμπνευστές του «Διεθνούς Συμφώνου για τη Μετανάστευση», το οποίο ανάγει τη μετανάστευση σε δικαίωμα και ανοίγει το δρόμο για τη λογοκρισία και την ποινικοποίησης κάθε αντίθετης φωνής.

Το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση υπεγράφη πριν ένα χρόνο από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαρακές και μένει να κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Μ’ άλλα λόγια, όλες οι ανωτέρω εξελίξεις σκοπεύουν απλά να θεσμοθετήσουν τον εποικισμό της πατρίδος μας και τη χρηματοδότησή του.