Διέψευσε τις κατηγορίες του βραζιλιάνου Προέδρου Ζαίρ Μπολσονάρο ο διάσημος ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Όπως είχαμε δημοσιεύσει στο THE RIGHTER, ο κ. Μπολσονάρο κατηγόρησε σε διαδικτυακή εκπομπή τον Αμερικανό σταρ ότι χρηματοδοτεί έμμεσα τις πυρκαϊές στο δάσος του Αμαζονίου.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος επί έτη δραστηριοποιείται στο χώρο του περιβαλλοντικού ακτιβισμού, ανέφερε κατά τη δήλωση διάψευσης που εξέδωσε ότι «το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων είναι σε μεγάλο κίνδυνο και είμαι περήφανος που υποστηρίζω τις ομάδες που τα προστατεύουν.»

Εξήρε δε το έργο όσων στη Βραζιλία εργάζονται «για να σώσουν την φυσική και πολιτιστική τους κληρονομιά.»

Από το 2018, η ALTER DO CHAO, ένα τάγμα εθελοντών πυροσβεστών έχει βοηθήσει στη μάχη της πυρόσβεσης μεγάλων εστιών στα Βόρεια της πολιτείας Πάρα, συμπεριλαμβανομένης και μίας πρόσφατης πυρκαϊάς στην περιοχή ALTER DO CHAO που κατέστρεψε μία έκταση, αντίστοιχη με 1600 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Η τοπική αστυνομία ωστόσο, ισχυρίζεται ότι κάποια από τα μέλη της ομάδας ανήκουν σε αυτούς που άναψαν τις φωτιές με σκοπό να συγκεντρώσουν διεθνή κεφάλαια.

Τέσσερα από τα μέλη της ομάδος συνελήφθησαν την Τρίτη, για να αφεθούν ελεύθερα δύο μέρες μετά.

Οι ερευνητές της Αστυνομίας λένε ότι οι εθελοντές άναψαν πολλαπλές φωτιές με σκοπό να πουλήσουν φωτογραφίες των εστιών στη WORLD WIDE FUND FOR NATURE (WWF) για να χρησιμοποιηθούν στην προσέλκυση διεθνών χρηματοδοτήσεων – συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Ντι Κάπριο.

Το παράρτημα της WWF στη Βραζιλία αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενο ότι πλήρωσε μόλις 16.800 δολάρια στην τοπική ομάδα για την αγορά πυροσβεστικού εξοπλισμού.

Αυτές οι φωτιές προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή ως προς τη διαχείριση του Αμαζονίου από τον βραζιλιάνο Πρόεδρο.

Οι εκπρόσωποι της ομάδος ALTER DE CHAO χαρακτήρισαν τις κατηγορίες του Μπολσονάρο αβάσιμες.

Τόσο η Διεθνής Αμηστία όσο και η GREENPEACE έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση της Βραζιλίας για τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας των δασών του Αμαζονίου και ότι μέσω της κυβερνητικής ρητορικής ενθαρρύνει την αποδάσωση.

Πηγή: BREITBART.COM