Ο Τραμπ βραβεύει το σκύλο που «έφαγε» τον Αλ Μπαγκντάντι και τρολάρει (video)

0
581

Συνοδευόμενος από την Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε στα αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ την Κόναν. Η Κόναν, ένα Βελγικό Μαλινουά, είναι το σκυλί που ολοκλήρωσε την αποστολή εκτέλεσης του ηγέτη του ISIS Αλ Μπαγκντάντι.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τις Ειδικές Δυνάμεις των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που έφεραν εις πέρας την αποστολή χωρίς την παραμικρή απώλεια χάρις και στην υποστήριξη πολεμικών σκύλων, όπως η Κόναν.

«Η Κόναν είναι ένα ‘σκληρό καρύδι’», δήλωσε περήφανος ο Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από τη συνάντησή του με τον τετράποδο στρατιώτη. «Κανείς δε θα τα βάλει μαζί του.»

Ο σκύλος τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επιχείρηση που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο στη Συρία, επέστρεψε ωστόσο πολύ σύντομα στα καθήκοντά του.

Ο Πρόεδρος, η Πρώτη Κυρία και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς εμφανίστηκαν στο ROSE GARDEN με τον Κόναν εις αναγνώριση της συνεισφορά του σε μία επιτυχημένη επέμβαση.

Ο Αντιπρόεδρος Πενς εξήρε την επιτυχημένη αποστολή, παρατηρώντας ότι δεν υπήρχαν τραυματισμοί.

«Έχουμε την ικανότητα να φέρουμε εις πέρας μία αποστολή χωρίς την παραμικρή αμερικανική απώλεια,» δήλωσε. «Κι έτσι, νομίζω ότι μιας και έχουμε μαζί μας σήμερα τις Ειδικές Δυνάμεις, οι οποίες για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να εμφανιστούν δημόσια, ο απίθανος αυτός σκύλος αντανακλά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και τη σπουδαία δουλειά που κάνουν.

Ο Τραμπ παρατήρησε ότι ακόμη και ο σκληρότερος στρατιώτης θα δυσκολευόταν εναντίον του Κόναν, σημειώνοντας ότι πρόσεξε πόσο γρήγορα κινείται ο σκύλος αυτός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

«Είναι συναρπαστικό και παρ’ όλα αυτά βλέπεις και πόσο όμορφος και ήρεμος είναι κατά τη διάρκεια μίας περίστασης σαν κι αυτή εδώ.»

Χαριτολογώντας μάλιστα, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος Τραμπ προσέθεσε:

«…Και είστε πολύ τυχεροί που έχει τα κέφια του σήμερα! Έμαθα πολλά σχετικά με αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο σκύλου. Είναι εκπαιδευμένος μόλις ανοίξετε το στόμα σας να σας επιτεθεί. Πρέπει να είστε πάρα μα πάρα πολύ προσεκτικοί.»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επεσήμανε ότι ο σκύλος αυτός είναι αυτή τη στιγμή ίσως ο πιο διάσημος σκύλος στον κόσμο και εξήρε τη συμμετοχή του στην αποστολή. Ανέφερε επίσης ότι απένειμε στο σκυλί ένα μετάλλιο και μία τιμητική πλακέτα για τις υπηρεσίες του.

«Νομίζω μάλιστα, ότι η Κόναν ήξερε πολύ καλά, τι έτρεχε», συμπλήρωσε.

Όταν ρωτήθηκε, αν θα υιοθετούσε το σκυλί, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απήντησε, ότι το σκυλί έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στο πεδίο της μάχης.

«Αγαπώ αυτό το σκύλο», είπε. «Η Κόναν όμως δε συνταξιοδοτείται ακόμη. Είναι στα φόρτε της, σύμφωνα με την ηλικία της.»