Η βρετανική Αστυνομία εξετάζει τις καταγγελίς του Νάιτζελ Φάρατζ ότι υποψήφιοι του BREXIT PARTY προσεγγίστηκαν από τους Συντηρητικούς και τους προσεφέρθησαν τίτλοι ευγενών στη Βουλή των Λόρδων.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία εξετάζει μία υπόθεση ύστερα από καταγγελλίες του Νάιτζελ Φάρατζ και της Αν Γουΐντκομπ, μίας μέχρι πρότινος διάσημης πολιτικού των Συντηρητικών ότι το κυβερνόν κόμμα προσπάθησε να εξαγοράσει πολιτικούς του BREXIT PARTY με ισόβιους τίτλους ευγενών.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ καταγγέλλει ότι «υπήρξε μία συντεταγμένη προσπάθεια από ανθρώπους οπου εργάζονται για την πρωθυπουργία της χώρας στην DOWNING STREET» για να εξουδετερώσουν μέλη του BREXIT PARTY, προσφέροντάς τους θέσεις στη Βουλή των Λόρδων και άλλα κρατικά πόστα, με αντάλλαγμα να αποσυρθούν εν όψει τον επερχομένων εκλογών.

Η Αν Γουΐτκομπ, υποψήφια του BREXIT PARTY στο Πλίμουθ Σάτον και Ντάβενπορτ, φέρεται να δέχθηκε δύο τηλεφωνικές κλήσεις από Συντηριτικούς, όπου της προσέφεραν μία θέση στην ομάδα διαπραγμάτευσης του BREXIT της κυβέρνησης μετά τις επερχόμενες εκλογές, δηλώνει ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Μιλώντας στο BBC RADIO 5, ο Φάρατζ κατήγγειλε ότι ο Σερ Έντι Λίστερ, κορυφαίος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, προσέφερε και σ’ έναν άλλον υποψήφιο του BREXIT PARTY μία υψηλή θέση στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Πρόκειται για διαφθορά. Αυτό που σοκάρει εμένα είναι πόσο μικρή είναι η εκπληξη σχετικά μ’ αυτό», ανέφερε.

«Θα έχουμε μία πολιτική, βασιζόμενη στους κανόνες ή όχι;», φωνάζει ο ηγέτης του BREXIT PARTY.

Η διαμάχη για την εκλογική απάτη ξεκίνησε όταν ο Nigel Farage «έβαλε την πατρίδα πάνω από το κόμμα» και απέσυρε 317 υποψηφίους στις εκλογικές περιφέρειες, όπου οι Συντηρητικοί κέρδισαν το 2017, ζητώντας από τους Συντηρητικούς να «ανταποδώσουν» και να αποχωρήσουν σε περιοχές όπου το BREXIT PARTY είχε μεγαλύτερη πιθανότητα της νίκης.

Ο Φάρατζ απέρριψε μία «συμφωνία της τελευταίας στιγμής» με τους Συντηρητικούς, βάσει της οποίας άλλοι 260 υποψήφιοι του BREXIT PARTY θα απεσύροντο, ως αντάλλαγμα για την υποψηφιότητα «εικονικών υποψηφίων» των Συντηρητικών σε περιοχές, όπου το BREXIT PARTY μπορεί να είχε υψηλές πιθανότητες να κερδίσει τους ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα για τους Συντηρητικούς να κατεβάσουν μεν τους δικούς τους υποψηφίους σε αυτές τις περιφέρειες, αλλά χωρίς να «υποστηρίξουν ζεστά» τους υποψηφίους τους εκεί – μια «συμφωνία που δε θα στοίχιζε διαρροές των Συντηρητικών προς τους Εργατικούς, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν επιρρεάζοναι από τις τοπικές εκστρατείες, αλλά από περισσότερο από την εθνική καμπάνια του κόμματός τους.

Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε οιαδήποτε σχέση με συμφωνίες που προσφέρθηκαν σε υποψηφίους του BREXIT PARTY.

«Τι είναι αυτές οι ανοησίες; Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν συζητήσειθς μεταξύ των πολιτικών όλων των κομμάτων, αλλά σε κανέναν δεν προσφέρθηκε τίτλος», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Μπράντον Λούις, ο Συντηρητικός Υπουργός Ασφαλείας, αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες της προεκλογικής απάτης, λέγοντας: «Δεν προσφέρουμε συμφωνίες, δεν κάνουμε συμφωνίες.»

Απαντώντας σε αυτές τις διαψεύσεις, ο Νάιτζελ Φάρατζ είπε: «Αποκαλεί την κ. Αν Γουΐντκομπ ψεύτρα;»

Οι κατηγορίες αυτές προξένησαν την αντίδραση των Εργατικών κι έτσι ο Λόρδος Φάλκονερ, ο οποίος απευθύνθηκε εγγράφως στη Μητροπολιτική Αστυνομία, απαίτησε μία έρευνα για τις καταγγελίες, εστιάζοντας στην Ενότητα της «δωροδοκίας», του Πρωτοκόλλου της Λαϊκής Εκπροσωπήσεως του 1983.

«Πιστεύω ότι αυτές οι καταγγελίες εγείρουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το αδιάβλητο των επερχομένων εκλογών, και ειδικά ως προς το αν σημαντικές προσωπικότητες στην πρωθυπουργία έχουν παραβιάσει διατάξεις της Λαϊκής Εκπροσωπήσεως του 1983», έγραψε.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, ο Ίαν Λάβερι ζήτησε επίσης τη διενέργεια ερεύνης, λέγοντας «Αυτό θα μπορούσε να σημάνει πολιτική διαφθορά του υψηλοτέρου βαθμού και επιπροσθέτως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική δραστηριότητα.»

Η Μητροπολιτική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της λέει: «Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει δεχθεί δύο καταγγελίες προεκλογικής απάτης και καταχρηστικής δραστηριότητος σχετικά με τις Γενικές Εκλογές του 2019. Η ειδική ομάδα της υπηρεσίας μας είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση αυτών των πιθανών εγκληματικών ενεργειών. Και οι δύο κατηγορίες εξετάζονται αυτή τη στιγμή.»

Ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι, αν και δεν αναμένει να υπάρξουν μέτρα από πλευράς της δικαιοσύνης εις βάρος των Συντηρητικών, το όλο ζήτημα δείχνει πόσο «σάπια και στρεβλή» έχει γίνει η πολιτική στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Φάρατζ ανανέωσε την επί έτη εκστρατεία του για να αποδομηθεί ολοκληρωτικά η Βουλή των Λόρδων.