Η ιστοσελίδα 9to5Mac.com αποκάλυψε ότι η εφαρμογή Facebook για το λειτουργικό σύστημα iOS ενεργοποιεί τις κάμερες και τα μικρόφωνα του iPhone όσο κανείς «σκρολάρει» στην αρχική σελίδα της εφαρμογής. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να απενεργοποιήσει κανείς την πρόσβαση του Facebook στην κάμερά σας.

Την αποκάλυψη έκανε ένας web-designer ονόματι Τζόσουα Μάντουξ, ο οποίος επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του με πέντε διαφορετικές συσκευές, διαπιστώνοντας ωστόσο, ότι το ίδιο δε συμβαίνει με τις συσκευές που βασίζονται σε λειτουργικό σύστημα Android.

Ο Μάντουξ συζήτησε το ζήτημα αυτό μέσω Twitter, δηλώνοντας: «Βρήκα ένα θέμα ασφαλείας και ιδιωτικότητος που έχει να κάνει με το Facebook. Όταν η εφαρμογή του είναι ανοικτή, χρησιμοποιεί ενεργά την κάμερα. Βρήκα ένα σφάλμα στην εφαρμογή που σε αφήνει να δεις την κάμερα ανοικτή πίσω από τη ροή ειδήσεων της πρώτης σελίδας. Να σημειωθεί ότι είχα την κάμερα στραμμένη προς το χαλί.»

Το NEXT WEB ανέφερε ανάλογη συμπεριφορά της εφαρμογής, δηλώνοντας: «Τα ευρήματα είναι συνεχόμενα και κατά τις δικές μας δοκιμές. Όσο τα iPhone τρέχουν το iOS 13.2.2, όντως διακρίνει κανείς την κάμερα να λειτουργεί πίσω από τη ροή. Το ζήτημα, ωστόσο, δεν εμφανίζεται στην επόμενη έκδοση του iOS, την 13.1.3.»

Το 9to5Mac προτείνει ως ευκολότερο τρόπο επίλυσης του ζητήματος για την παράκαμψη αυτού του σφάλματος τον αποκλεισμό της πρόσβασης της εφαρμογής του Facebook στο μικρόφωνο και στην κάμερα, μέσω των Ρυθμίσεων. Όσοι ενδιαφέρονται να προβούν άμεσα στην τροποποίηση αυτή, η διαδρομή είναι η ακόλουθη στα ελληνικά:

Ιδιωτικότητα > Κάμερα > Facebook και Ρυθμίσεις > Ιδιωτικότητα > Μικρόφωνο > Facebook . Και για τα δύο πρέπει να απενεργοποιηθεί η πρόσβαση της εφαρμογής.

Αντίστοιχα, στα Αγγλικά, η διαδρομή είναι:
Privacy > Camera > Facebook και Settings > Privacy > Microphone > Facebook