Μία ομάδα Αφγανών και Σύρων λαθρομεταναστών, οπλισμένων με ματσέτες, επετέθη σε νυκτερινό κέντρο σε μικρό χωριό της Γερμανίας, αφού πρώτα δύο μέλη της είχαν πεταχτεί έξω από έναν πορτιέρη.

Η επίθεση έλαβε χώρα το Σάββατο, γύρω στις 10μμ στο Τρέμπιν, ένα χωριό με λιγότερους από 10.000 κατοίκους στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου. Δύο από τους λαθρομετανάστες έφαγαν την κοινώς λεγόμενη «πόρτα» και δεν τους επετράπη η είσοδος. Εν συνεχεία επέστρεψαν με μία ομάδα δέκα ανδρών, οπλισμένων με ματσέτες, επετέθησαν στον πορτιέρη και προσπάθησαν να παραβιάσουν την είσοδο του κέντρου, αναφέρει η BILD.

Σύμφωνα με τον πορτιέρη, ο οποίος εργαζόταν στην κεντρική είσοδο του κέντρου, οι λαθρομετανάστες προσπάθησαν να τον κόψουν στο λαιμό με τις ματσέτες τους. Ευτυχώς, κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση, πριν η ομάδα καταφέρει να εισέλθει στο κέντρο. Οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα, ενόσω τρία άτομα από το προσωπικό ασφαλείας του νυκτερινού κέντρου την κρατούσαν κλειστή με όλη τους τη δύναμη.

Όσο η ομάδα προσπαθούσε να εισβάλει, κτυπώντας την πόρτα δυνατά, μία σκλήθρα μπήκε στο μάτι ενός εκ των θαμμώνων, ενός 25χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Ο πορτιέρης, ονόματι Τομ, περιέγραψε την επίθεση στην εφημερίδα BILD, λέγοντας:

«Απέκρουσα την επίθεση με τα χέρια μου και τους ώθησα πίσω. Ο επιτιθέμενος έπεσε πάνω στο άλλο μέλος της ομάδος που είχε τραβήξει τη ματσέτα. Χρειάστηκαν δευτερόλεπτα για να τραβηχτούμε πίσω και να κλείσουμε την πόρτα. Εν συνεχεία άρχισαν να κτυπούν την πόρτα με τις ματσέτες, προσπαθώντας να την σπάσουν. Ήθελαν να πάρουν εκδίκηση. Διαφορετικά, δε θα είχαν φέρει μαζί τους όπλα.»

Ο ιδιοκτήτης του κέντρου, Φρανκ Ζάιφερτ είπε λότι οι δύο λαθρομετανάστες «είχαν λάβει μόνιμη απαγόρευση εισόδου εδώ και δύο εβδομάδες, επειδή είχαν πηδήξει το φράχτη. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους αιτούντες άσυλο, αλλά όποιος δε φέρεται σωστά δεν μπαίνει στο κέντρο μας.»

Το 2017, ένα νυκτερινό κέντρο στη Σαξονία αναγκάστηκε να απαγορεύσει την είσοδο σε αιτούντες άσυλο, καθώς οι λαθρομετανάστες επετίθεντο ο ένας στον άλλον, έκλεβαν τσάντες και πορτοφόλια και παρενοχλούσαν σεξουαλικά κορίτσια, έγραψε η εφημερίδα FREIE PRESSE.