Ως “πρωταγωνιστές” χαρακτήρισε τους φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων ο Π. Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενος σε μια φαντασιακή προσπάθεια που βλέπει να πρωταγωνιστήσουν τα Πανεπιστήμια στην “Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση”.
Έχουμε πραγματικά χορτάσει από λόγια μεγάλα από τους πολιτικούς, και προσπάθειες ανύψωσης ενός φαντασιακού ρόλου που έχουν οι φοιτητές στην διαμόρφωση της κοινωνίας μας.
Έχουν κουράσει. Ας δούμε τα πράγματα λίγο όπως έχουν. Οι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων δεν είναι τίποτε άλλο παρά υπότροφοι των Ελλήνων φορολογουμένων. Οι οποίοι σπουδάζουν “δωρεάν” επειδή όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε γι’ αυτό.
Οπότε οι “φοιτητές” όχι απλά θα πρέπει να προσέχουν επιτέλους την συμπεριφορά τους, θα πρέπει όχι μόνον να υπόκεινται σε αυστηρά κριτήρια ως προς τις επιδόσεις του αλλά και να αφιερώνονται σε αυτή τους την δραστηριότητα.
Οι φαντασιώσεις των δεκαετιών του ’60 κόστισαν πολύ όχι μόνον στην χώρα μας αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι σοσιαλιστικές περιπέτειες ειχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρρευση του κοινωνικού κράτους που έσκασε σαν φούσκα. Και θα πληρώνουμε για δεκαετίες εμείς και τα παιδιά μας τις γραφικότητες τύπου “η φαντασία στην εξουσία”.
Ας βρεθεί επιτέλους ένας Έλληνας πολιτικός να πεί τα βασικά.  Και καλό θα ήταν να τα πεί ανήμερα της ημέρας που εορτάζεται ο θεμελιώδης μύθος της μεταπολίτευσης στην χώρα μας, αυτός του Πολυτεχνείου.