Εδώ ο κόσμος χάνεται αλλά ο Τσίπρας επιμένει να στηρίζει τους διάφορους λατινοαμερικάνους ακροαριστερούς που έχουν μετατρέψει τις χώρες τους σε “ναρκοχώρες”. Όπως καταλαβαίνει κανείς ο Αλέξης Τσίπρας έχει τους λόγους του να το κάνει. Ποιούς λόγους; Μα φυσικά το να πουλά παραμύθι στους εδώ θαυμαστές των διαφόρων ακροαριστερών ηγετών. Θυμάστε τα πετρέλαια από την Βενεζουέλα; Θυμάστε τον Κάστρο; Τι κι αν όλα καταρρέουν, λίγη σημασία έχει αυτό για αυτούς που θαυμάζουν τα παιδιά με τα μπλουζάκια του Τσέ!

Έτσι λοιπόν καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί το γεγονός ότι μήνυμα στήριξης στον Έβο Μοράλες έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις στη Βολιβία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω Twitter, κάνει λόγο για «σκοτεινές μέρες των πραξικοπημάτων και της βίας».

Συγκεκριμένα έγραψε: Εκφράζω την αλληλεγγύη και το σεβασμό μου στον Έβο Μοράλες @evoespueblo και το λαό της Βολιβίας απέναντι σε κάθε προσπάθεια να επιστρέψουν οι σκοτεινές μέρες των πραξικοπημάτων και της βίας. Να νικήσει η Δημοκρατία. #EvoNoEstasSolo