Κραυγή διαμαρτυρίας από τους Ανατολικογερμανούς στο Αμβούργο-Δρέσδη (video)

0
221

Ανατριχίλα προκάλεσε εχθές, στο γήπεδο του Αμβούργου η πτέρυγα των οπαδών της φιλοξενούμενης Δυναμό Δρέσδης. Ανήμερα της τριακοστής επετείου από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με το Αμβούργο, οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Δυναμό Δρέσδης άρχισαν ρυθμικά και παρατεταμένα, υπό τη συνοδεία τυμπάνων, να φωνάζουν «Ανατολική – Ανατολική – Ανατολική Γερμανία» (OST-OST-OSTDEUTSCHLAND).

Το υπόλοιπο στάδιο πάγωσε, καθώς όλοι, λίγο έως πολύ, μπορούσαν να αντιληφθούν ότι επρόκειτο για μία κραυγή διαμαρτυρίας. Για την κραυγή του μέσου Ανατολικογερμανού, ο οποίος, 30 χρόνια μετά την Ένωση των δύο Γερμανιών αντιμετωπίζεται ως πολίτης Γ’ Κατηγορίας, με τις περιοχές της πάλαι ποτέ Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας να τελούν υπό απόλυτη απαξίωση και τον πληθυσμό της να βουλιάζει στην ανεργία και στην ανέχεια.

Η γερμανική δεσπόζουσα πολιτική τάξη όχι μόνον δεν κατάφερε σε τριάντα χρόνια να ισορροπήσει την κατάσταση στο δυτικό και το ανατολικό κομμάτι της χώρας, αλλά λειτούργησε μάλλον τιμωρητικά, δεδομένου ότι ο πατριωτισμός των Ανατολικογερμανών τους έστρεψε προς τη συντηρητική και πατριωτική δεξιά, εμποδίζοντάς τους να «προσαρμοστούν» στους πολυπολιτισμικούς και «προοδευτικούς» πειραματισμούς της.

Κοντά σ’ όλα αυτά, η γερμανική πολιτεία προσφέρει σήμερα στα μεταναστευτικά ρεύματα που καταλήγουν στη χώρα γη και ύδωρ και εν γένει παροχές, που οι Ανατολικογερμανοί δεν είδαν ποτέ, αν και ομότιμοι πολίτες και μέλη του γερμανικού έθνους.

Η Γερμανία, μια χώρα με βαθιά οπαδική κουλτούρα, είναι μία χώρα, όπου τα λαϊκά πατριωτικά κινήματα, όπως το PEGIDA γεννιούνται μέσα από τους αθλητικούς και κυρίως τους ποδοσφαιρικούς συνδέσμους. Το PEGIDA ξεκίνησε από την Ανατολική Γερμανία και μάλιστα από τη Δρέσδη και τη Λειψία. Ήταν η αρχή για να αποκτήσει η Γερμανία σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα ισχυρό πατριωτικό κόμμα, που θέτει πλέον ανοικτά υπό αμφισβήτηση τις πολιτικές των Βρυξελλών ως προς τη μετανάστευση και τη μορφή των σύγχρονων ευρωπαϊκών κοινωνιών.