Από τη στιγμή που ο Ματέο Σαλβίνι εγκατέλειψε την κυβέρνηση και η Ιταλία κυβερνάται από έναν αριστερό συνασπισμό, η χώρα «προσαρμόζεται» στα «θέλω» της Ε.Ε. με τα σύνορα να ανοίγουν, λαθρομετανάστες να πνίγονται και τον ιταλικό λαό να αγανακτά. Εμπορικό πλοίο αποβίβασε 151 λαθρομετανάστες στη Σικελία, αφού τους περισυνέλεξε στα ανοικτά της Λιβύης μια μέρα νωρίτερα.

Το ASSO TRENTA έδεσε την Κυριακή στο Πόζαλο. Δεν έγινε άμεσα γνωστό, αν οι μετανάστες θα έμεναν στην Ιταλία ή θα διαμοιράζονταν στις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Ώρες νωρίτερα, ένα άλλο γερμανικό εμπορικό καράβι, το ALAN KURDI, αποβίβασε 88 μετανάστες στον Τάραντα. Βάσει μίας συμφωνίας της Ε.Ε., 67 εξ αυτών θα μεταφερθούν σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην Ιταλία.

Στον Τάραντα, ένας αξιωματούχος, ο Γκαμπριέλα Φικοτσέλι, ανέφερε στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, ότι ανάμεσα στους μετανάστες υπήρχαν πέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι ήταν «εξηντλημένοι και δοκιμασμένοι από το ταξίδι». Αποβιβάστηκαν οκτώ ημέρες μετά την περισυλλογή τους στη Μεσόγειο από λιβυκές βάρκες.

Να μη φανεί σε κανέναν περίεργο, αν ο Ματέο Σαλβίνι με τη Λέγκα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις ερχόμενες εκλογές.