Δηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου: Η κυρία Κεραμέως συνεμορφώθη στα κελεύσματα Τζανακόπουλου (video)

0
508

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος μετά το πέρας των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως κινήθηκε σε άλλη «συχνότητα» σε σχέση με το μήνυμά της προς τους εκπαιδευτικούς, δίνοντας την εντύπωση ότι συνεμορφώθη στις απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τζανακόπουλου.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τζανακόπουλος είχε διατυπώσει με μάλλον έντονο τρόπο την διαφωνία του ως προς το μήνυμα της Υπουργού, καθώς δεν υπήρξε καμία αναφορά στην πάγια ρητορική της αριστεράς, η οποία μιλά για ιδεολογικό πόλεμο και για «πόλεμο κατά του φασισμού και του ναζισμού».

Ως φαίνεται, η κα Κεραμέως άλλαξε πλεύση και στις σημερινές δηλώσεις της επανέλαβε επί λέξει τα όσα τις έσουρε ο κ. Τζανακόπουλος. Έτσι, πλέον οι Έλληνες πολέμησαν:

«…για την Ελευθερία, για τη Δημοκρατία, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό…»

Αντιδράσεις και από Μπογδάνο

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρέστη στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής είπε ότι οι Έλληνες πολέμησαν:

«…για τις δύο υπέρτατες διαχρονικές αξίες μας, Πατρίδα και Ελευθερία».

Συγχρόνως εξέφρασε μέσω του Twitter τη δυσαρέσκειά του, επειδή οι δηλώσεις του δεν «έπαιξαν» σε κανένα από τα μεγάλα κανάλια.

Αναρωτιέμαι γιατί το OPEN TV, ο ΣΚΑΪ και ο ANTENNA έπαιξαν τις δηλώσεις όλων των εκπροσώπων στην μαθητική παρέλαση, εκτός από αυτήν του επίσημου εκπροσώπου του Προέδρου της Βουλής. Τί είναι αυτό που τους οδήγησε σε αυτό δημοσιογραφικό ατόπημα; Τί τους ενόχλησε σ´αυτήν τη δήλωση;