Μέσα στη φρενίτιδα της οικονομικής και ηθικής υποστήριξης στους λαθρομετανάστες, τα θύματα του εποικισμού της πατρίδος μας επισκιάζονται και κρύβονται σα σκουπίδια κάτω από το χαλί για να μην πληγεί το εικονικό «status» των «προνομιούχων» Ελλήνων από τη μία και των «κακόμοιρων προσφύγων» από την άλλη. Ένα τέτοιο θύμα είναι και η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη που βρέθηκε χθες στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης για να παρακολουθήσει την αγαπημένη της ομάδα την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό.

Στις 23 Ιουλίου του 2012 – τελικά αυτή η ημερομηνία μόνο δράματα γεννά για την πατρίδα μας – η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, 15 ετών τότε, ληστεύτηκε, κτυπήθηκε βάναυσα και βιάστηκε από τον Πακιστανό λαθρομετανάστη Αχμέτ Βακάς σε μία παραλία της Πάρου. Η επίθεση που δέχθηκε την άφησε για μήνες ολόκληρους σε κόμμα, ενώ όταν ξύπνησε είχε να αντιμετωπίσει μία μόνιμη κινητική αναπηρία, καθώς και βαριά ψυχοσωματικά προβλήματα.

Με την αρωγή της ελληνικής πολιτείας αλλά και πλήθους πολιτών, η μικρή Μυρτώ νοσηλεύθηκε στις ΗΠΑ και επέστρεψε με μερικώς αποκατεστημένη την σωματικής της αναπηρία. Στο μεταξύ, ο θύτης λαθρομετανάστης Αχμέτ Βακάς καταδικάστηκε σε ισόβια. Η βλάβη ωστόσο που είχε προκληθεί στην ψυχή της άργησε πολύ να δείξει σημεία επούλωσης. Τελευταία, άρχισε να βελτιώνεται και ψυχικά, πράγμα που της επέτρεψε να αρχίσει σιγά-σιγά να κοινωνικοποιείται.

Στον χθεσινοβραδινό αγώνα κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, η Μυρτώ, οπαδός της ΑΕΚ η ίδια, ήταν επίσημη καλεσμένη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έδωσε το «παρών» από νωρίς μαζί με την αθλήτρια του Ολυμπιακού, Τόνια Χαβούζογλου. Οι δύο γυναίκες βγήκαν μαζί με τις δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, φωτογραφήθηκαν στο κέντρο του γηπέδου με τους παίκτες και τους διαιτητές και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Εύγε στον Ολυμπιακό για την πρωτοβουλία αυτή και μακάρι η κοινωνική μας συνοχή να υποστηριχθεί και από άλλες ανάλογες χειρονομίες, διότι το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.