Μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο επιλέγει το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο να ενθαρρύνει τους Έλληνες να τιμήσουν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, τον Βορειοηπειρώτη που εκτελέστηκε πριν ένα χρόνο από τους Αλβανούς, επειδή σημαιοστόλιζε το χωριό του, τις Βουλιαράτες.

Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο, καλεί τους Έλληνες να τελέσουν μνημόσυνα εις μνήμην του σύγχρονου ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα σε όλη τη χώρα. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κωνσταντίνος Κατσίφας – Χιλιάδες ελπίδες για τον Ελληνισμό

Φουντώνουν οι πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα για την απόδοση τιμής και μνήμης της δολοφονίας του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Το ΕΣΟ συντάσσεται με οποιαδήποτε πρωτοβουλία από απλούς πολίτες, συλλόγους, φορείς ή πολιτικούς οργανισμούς και παροτρύνει άπαντες να κινηθούν σε αυτή τη κατεύθυνση.

Θρησκευτικά μνημόσυνα, ομιλίες ή οτιδήποτε άλλο σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να προβληθούν μαζικά, εις μνήμη του ήρωα, αλλά και σε απόδειξη ότι ο Έλληνας ξέρει να τιμά αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για τη σημαία, για το ΟΧΙ και για τη Πατρίδα και έχει ακόμα μέσα του τη ψυχή των προγόνων του.

#GiaTonKatsifa

Η πρωτοτυπία

Δεν είναι όμως τα μνημόσυνα που αποτελούν την πρωτοτυπία. Παράλληλα με την παραπάνω έκκληση, τα μέλη του ΕΣΟ, μιας υπερκομματικής πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε πριν πάνω από ένα χρόνο για να συσπειρώσει πολιτικά τους Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές, έχουν ετοιμάσει μία σειρά εικαστικών, παραινώντας τους Έλληνες να «ποστάρουν» κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο με σημαίες, συνοδεύοντάς τα με το hashtag #giatonkatsifa

Σε σημερινή ανακοίνωση μάλιστα αναφέρεται:

Τιμάμε τον Κατσίφα, ακολουθώντας το παράδειγμά του!

Πριν ένα χρόνο, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας θυσίασε τη ζωή του, αρνούμενος να συμμορφωθεί στα καθεστωτικά όργανα του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Όπως συνήθιζε λοιπόν, έσπευσε να σημαιοστολίσει το χωριό του, τις Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, εν όψει της εθνικής μας επετείου.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, οι Έλληνες πληροφορήθηκαν το θάνατο ενός νέου παλικαριού, το οποίο εν γνώσει των απειλών και των κινδύνων υπερασπίστηκε μέχρι θανάτου το εθνικό μας σύμβολο, ποτίζοντας κι αυτός με το αίμα του τα άγια χώματα της πολύπαθης Βορείου Ηπείρου, εκεί που γράφτηκε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του έθνους μας.

Εμείς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε εφάμιλλο για να τιμήσουμε μία τέτοια θυσία. Μπορούμε όμως να κάνουμε αυτό, που είναι βέβαιο ότι θα έκανε τον ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα να χαμογελά εκεί που βρίσκεται και να γνωρίζει ότι η θυσία του δεν πήγε χαμένη.

Τιμάμε λοιπόν τον Κωνσταντίνο σε κάθε εκκλησιά της χώρας μας με μνημόσυνα και προ παντός: Σημαιοστολίζουμε πλατείες, σχολεία, εκκλησίες, χωριά, σπίτια και μπαλκόνια. Στέλνουμε ο καθένας το προσωπικό του μήνυμα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τα προσωπικά ιστολόγια και αναρτούμε φωτογραφίες από μια Ελλάδα πιο γαλανόλευκη από ποτέ. Κι όλα αυτά πάντοτε συνοδευόμενα από το hashtag:

#giatonkatsifa

Το THE RIGHTER επικοινώνησε με το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο για περισσότερες πληροφορίες ενημερώθηκε ότι το Ε.Σ.Ο. θεωρεί ότι ο κύκλος της απόπειρας των κομματικών συνεργασιών έχει κλείσει και πως στόχος πλέον είναι ο συντονισμός εθνικών κινητοποιήσεων, πέρα από τα κόμματα του χώρου.

Τα εικαστικά

Τα μπανεράκια που η ομάδα του ΕΣΟ έχει δημιουργήσει προς ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί κανείς να τα προμηθευθεί επισκεπτόμενος τη σελίδα:

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ