Αρχική Αρθρογραφία Μην ξεχνάτε τον Κατσίφα!

Μην ξεχνάτε τον Κατσίφα!

0
Μην ξεχνάτε τον Κατσίφα!
Φέτος λοιπόν, αν δεν μπορούμε να πάμε σε κάποιο μνημοσυνό του, γιατί θα γίνουν αρκετά σε όλη την χώρα, ας ανάψουμε ένα κερί σε μια Εκκλησία, ας τον μνημονεύσουμε στις συζητήσεις μας, ας τον κρατήσουμε ζωντανό στις μνήμες μας.

Οι ημέρες που περνάμε είναι δύσκολες. Το μεταναστευτικό τσουνάμι σαρώνει τα πάντα και ο εποικισμός της χώρας μας προχωρά. Τα οικονομικά είναι δύσκολα για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.
Όμως όλα αυτά δεν μπορεί, δεν πρέπει να μας κάνουν να ξεχνάμε τους ήρωες του Έθνους μας. Και τον τελευταίο εξ’ αυτών, που έδωσε τα πάντα για μια ελληνική σημαία στα χώματα του χωριού του. Τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.
Η μνήμη του οποίου δεν πρέπει να σβηστεί, το πρόσωπο του οποίου δεν πρέπει να ξεχαστεί. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας με τον θανατό του, πέτυχε πολλά. Πέτυχε μια ολόκληρη γενιά νέων Ελλήνων να έλθει σε επαφή με τον όρο “Βόρειος Ήπειρος”. Πέτυχε να θυμηθούμε εμείς τα “γαϊδούρια” του αθηνοκεντρικού κράτους ότι εκεί πάνω στον βορά μας, υπάρχουν κοινότητες Ελλήνων που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα αυτονόητα, για να μπορούν να δηλώνουν την εθνικοτητά τους και να διαβιούν εν ειρήνη στα πατρογονικά τους εδάφη, χωρίς να δέχονται τους τραμπουκισμούς του αλβανικού κράτους και την τρομοκρατία των οργανωμένων συμμοριών που θέλουν την γή τους για να ξεπλύνουν τα κερδισμένα από εγκληματικές ενέργειες χρηματά τους.
Δεν ξέρω εάν η υπόθεση Κατσίφα έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόρριψη της εισόδου της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ήθελα να πιστεύω ότι κάποιους ανθρώπους με εντιμότητα, με σοβαρή αίσθηση περί δικαίου τους ενόχλησε το γεγονός ότι ένα ολόκληρο κράτος τα έβαλε και συνεχίζει να τα βάζει με μια οικογένεια. Το ότι έναν χρόνο μετά δεν έχει βγεί ούτε το πόρισμα των αλβανικών αρχών για το περιστατικό. Το πόρισμα που θα βασίζεται πάνω στις άγριες μεθοδεύσεις του αλβανικού κράτους που έφτασε μέχρις του σημείου να μην δίνει στην οικογένεια την σωρό του παιδιού της. Ίσως η υπόθεση Κατσίφα να ήταν ένα ακόμη … λιθαράκι στο τοίχος της διαπλοκής μεταξύ μαφίας και κρατικού μηχανισμού στην γείτονα χώρα που προκάλεσε το βέτο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Κατσίφα. Και δεν πρέπει να αφήσουμε να ατονίσουν όσοι μηχανισμοί, σχεδόν ξεχασμένοι ενεργοποιήθηκαν με την δολοφονία του. Και πολύ περισσότερο δεν πρέπει και δεν μπορούμε να αφήσουμε τους συγχωριανούς του, τους συντοπίτες του έρμαια των εκδικητικών αντιδράσεων των ίδιων μηχανισμών που τον δολοφόνησαν.
Φέτος λοιπόν, αν δεν μπορούμε να πάμε σε κάποιο μνημοσυνό του, γιατί θα γίνουν αρκετά σε όλη την χώρα, ας ανάψουμε ένα κερί σε μια Εκκλησία, ας τον μνημονεύσουμε στις συζητήσεις μας, ας τον κρατήσουμε ζωντανό στις μνήμες μας.