Αρχική ΒΙΝΤΕΟ SOS εκπέμπει ο Έβρος – Κλείνουν δρόμους και τελωνεία οι λαθρομετανάστες (video)

SOS εκπέμπει ο Έβρος – Κλείνουν δρόμους και τελωνεία οι λαθρομετανάστες (video)

0
363

Σοβαρή γίνεται πλέον η κατάσταση στο Νομό Έβρο, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύονται και στην ιστοσελίδα thrakinea.gr, τα ξημερώματα της Κυριακής, 72 μετανάστες που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας στις Καστανιές, αφού έκαναν πορεία από το ελληνικό Φυλάκιο 1 μέχρι το τελωνείο, κατέλαβαν το τελωνείο. Τα περιστατικά μπλόκων στους δρόμους των μεθοριακών περιοχών πληθαίνουν, όπως φαίνεται και από το βίντεο.

Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε στις 6:30 το πρωί της Κυριακής και μετέβη στο σημείο μαζί με δυνάμεις της FRONTEX, όπου συνελήφθησαν οι λαθρομετανάστες και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας για τη διαδικασία του αστυνομικού ελέγχου, της ταυτοποίησης και του σχηματισμού δικογραφίας. Πρόκειται για νεαρούς άνδρες ηλικίας από 20 ως 30 ετών, ενώ μεταξύ τους φαίνεται να υπάρχουν και ορισμένοι φερόμενοι ως ανήλικοι.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος» ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καστανιών, Σταύρος Τζιαμαλίδης δήλωσε ότι «Πρώτη φορά κλείνουν το Τελωνείο». Ο ίδιος εκτιμά πως «το πιθανότερο είναι να μπήκαν από το ποτάμι, σε σημείο όπου τα φερτά υλικά έχουν δημιουργήσει ξέρες και νησίδες και μπορεί κάποιος να το περάσει περπατώντας».

Η μαζική διέλευση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο σημείο αυτό, αλλά και των ελληνοβουλγαρικών στο Ορμένιο, είναι έντονη το τελευταίο διάστημα.